Trenger du en ny solblender?
(Bilde: Van Alles Wat Ontwerp, All Rights Reserved)

Trenger du en ny solblender?

Da bør du sjekke ut disse fargerike alternativene.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

De aller fleste solblendere har et ganske kjedelig og traust utseende. Er du av typen som foretrekker å skille deg litt ut fra mengden kan kanskje de nye solblendere fra Kapsones være av interesse.

Les også: Trenger du egentlig dyre objektiver?

En praktisk beskyttelse

En solblender har egentlig to funksjoner, og plasseres ytterst på frontelementet av objektivet. Solblenderen hindrer direkte sollys inn i objektivet, noe som kan skape sjenerende lysbrytninger som synes på bildene.

I tillegg gir det en ganske god beskyttelse mot slag og skader på frontelementet. På rimelige objektiver følger det ikke med solblender, men på litt dyrere modeller er det langt vanligere at en solblender følger med.

Har du et behov for å gjøre kameraet ditt mer unikt kan kanskje disse solblenderne være noe for deg.
Har du et behov for å gjøre kameraet ditt mer unikt kan kanskje disse solblenderne være noe for deg.Foto: Van Alles Wat Ontwerp, All Rights Reserved

Lages med 3D-printer

Det som gjør solblenderne fra Kapsones spesielle, er at de blir printet med en 3D-printer. En slik printer kan med svært god nøyaktighet printe ut plastprodukter i all verdens mønstre og farger, noe som gjør at disse modellene er tilgjengelige i langt flere farger og mønsterkombinasjoner enn vanlige, sorte modeller.

Per i dag er det kun mulig å kjøpe spesialmodellene til fire Canon-modeller og én Nikon-modell, men det er lov å håpe at det blir støtte for flere modeller på sikt.

Foreløpig er det kun Canon EF 28-80 3.5-5.6 II, Canon EF 28-90mm f/4-5.6 III, Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS og Canon EF-S 18-55mm IS II som er støttet fra Canon, samt Nikon AF-S DX 18-105 mm/3.5-5,6 G ED VR.

Solblenderne ser unektelig ganske kule ut, men i hvilken grad de er praktiske eller fungerer er vanskelig å si. Kjenner du at trangen til å skille deg ut presser på, kan du bestille en fra Kapsones hjemmeside, og prismessig koster de rundt 20 amerikanske dollar, eller rundt 120 kroner.

Les også: Hva betyr det som står på objektivet ditt?

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen