Trelags HD DVD godkjent

foto: Toshiba Japan
(Foto: Toshiba Japan)

Trelags HD DVD-formatet er utviklet av Toshiba, og tar i bruk tre lag som hver kan holde 17 GB. Totalt gir dette en lagringskapasitet på 51 GB, noe som er 1 GB mer enn det en dobbeltlags Blu-ray-plate med sine 50 GB kan holde.

Det er Screendigest som melder at DVD Forum nå skal ha godkjent standarden. Verken DVD Forum eller Toshiba har lansert noen offisiell pressemelding om at formatet er godkjent, men det har vært kjent siden mai 2005 at teknologien har vært under utvikling og at Toshiba har ventet på endelig godkjenning av formatet.

Trelagsplatene vil foreløpig ikke være skrivbare, og det ventes at det vil gå en tid før produksjonen av platene er kostnadseffektiv nok til at en kommersiell lansering kan finne sted.

Ikke lesbare i dagens spillere?

Ifølge Reghardware vil ikke eksisterende HD DVD-spillere kunne lese formatet, noe som vil bety at de som ønsker å ta i bruk formatet vil måtte investere i en ny spiller. Verken Toshiba eller DVD Forum har heller sagt noe om hvorvidt formatet vil la seg avspille på eksisterende HD DVD-spillere.

DVD Forum ble stiftet i 1995 av bl.a. Hitachi, Pioneer, Sony og Toshiba. Hensikten med stiftelsen er å fungere som forum for utveksling og godkjenning av ideer og innovasjoner mellom disse selskapene.

(Kilde: X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen