Trekker seg fra CDMA

Den svensk-japanske fusjonen mellom Sony og Ericsson har hittil vært en meget kostbar affære for de to selskapene, noe som har vist seg gjennom stadige innsprøytninger av kapital fra moderselskapene og nedleggelse av en rekke lokale avdelinger rundt omkring i verden. Nå har selskapet valgt å gå til det dramatiske steget å trekke seg ut av det amerikanske CDMA-markedet.

CDMA er det amerikanske alternativet til den europeiske GSM-standarden for mobilnettverk, og brukes av et flertall av operatørene i USA såvel som av en rekke forskjellige amerikanske og asiatiske selskaper. Det er kun det amerikanske markedet som vil rammes av avgjørelsen, men dette betyr altså at Sony Ericsson trekker seg ut av et marked på rundt 65 millioner abonnenter.

Sony Ericsson har tradisjonelt sett lansert både en GSM-versjon og en CDMA-versjon av mobiltelefoner selskapet har lansert, slik vi så med lanseringen av T310/T316 og T300/306. Selskapet har også flere telefoner kun rettet mot CDMA-nettverket, slik som T206, T62u og T608. Disse modellene vil antakeligvis etterhvert trekkes fra markedet.

Sony Ericsson ønsker nå å fokusere på sine sterkeste områder, nærmere bestemt det internasjonale GSM-markedet og det asiatiske CDMA-markedet, såvel som å levere mobiltelefoner for de tredje generasjons UMTS-nettverkene. Ifølge dagens presselansering skal selskapet hittil være godt fornøyd med den salgmessige utviklingen sin i disse markedene.

Dagens trekk, kombinert med avgjørelsen om å legge ned et av selskapets forskningssentre i Munich, vil etterlate rundt 500 ansatte uten jobb. Så gjenstår det å se om dagens trekk kan være nok til å få Sony Ericsson på rett kjøl igjen.

Se også:

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen