Trekker patch etter NVIDIA-press

NVIDIA skal ha presset spillprodusenten Eidos til å trekke tilbake en patch som blant annet inneholder en rekke bug-fikser og ytelsesforbedringer, men som også gjør at spillet kan brukes som en benchmark. Tidligere tester har vist at NVIDIA sin GeForce FX-serie sliter med svak DirectX 9-ytelse i forhold til konkurrenten ATI. Tomb Raider Angel Of Darkness (TRAOD) skal ha vist lignende resultater i tester, som skal være grunnen til at denne patchen nå er trukket tilbake.

Mye tyder på at NVIDIA nå for enhver pris vil unngå mer dårlig publisitet av Half-Life 2-kaliber, og at de derfor har kastet seg på en strategi som forsøker å skjule de svake NVIDIA-resultatene så godt som mulig. Selskapet er faktisk villige til å gå så langt som til å få partnere til å trekke tilbake programvare.

TRAOD er nemlig et "The way it's meant to be played"-spill. Bortsett fra flotte NVIDIA-logoer på boksen, betyr dette at NVIDIA har vært med å dele på markedsføringsbudsjettet for spillet med et Eidos som sliter med fortjenesten, og at NVIDIA bundler spillet for å selge flere kort.

Paul Baldwin hos Edios har i følge Gamers Depot uttalt:

- Vi har blitt gjort oppmerksomme på at en ikke utgitt patch for Tomb Raider: AOD dessverre har blitt brukt som basis for grafikkort-testing. Selv om Eidos og Core forstår behovet for moderne benchmark-programvare som benytter de avanserte shader-mulighetene til moderne grafikkort, var det aldri hensikten at AOD Patch 49 skulle utgis til offentligheten og den er ikke gyldig for benchmark-sammenligninger. Core og Eidos mener at Tomb Raider: Angel of Darkness yter eksepsjonelt godt på NVIDIAs maskinvare." (Vår utheving.)

Det ser ikke ut til at Hardware.no sine lesere er villig til å ta Edios og Core på ordet i dette. Nyheten er allerede under debatt i vårt forum.

(Kilder: Anandtech, Beyond3D, Gamers Depot)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen