Trekk raskt og skyt fra hofta!

Videokameraer som kan filme i full-HD er i vinden som aldri før, og stadig vekk dukker det opp nye produkter på markedet som skal gi den eventyrlystne fotografen en god arbeidskamerat i felten.

Sist ut er Panasonic som i dag har annonsert en rekke nye videokameraer som alle har til felles at de tåler litt juling, og kan filme i full-HD, eller 1080p.

Les også: GoPro slipper LCD-skjerm til HD HERO

Først ut er Panasonic HX-WA10. Dette pistolkameraet er laget for å tåle en del påkjenninger, og er i følge produsent vanntett ned til 3 meter, i opp til 60 minutter.

Det skal også være brukervennlig og enkelt å bruke, ettersom det er myntet på de som liker å filme mens de bader eller står på ski. Kameraet har en vippbar LCD-skjerm som vendes inn mot kameragrepet når det ikke er i bruk. WA10 er utstyr med en bakgrunnsbelyst CMOS-sensor på 12 megapiksler og kan filme med en oppløsning på 1080p, eller full-HD.

Filformatet WA10 filmer i er MPEG-4 AVC, og det følger også med en programvare som skal gjøre det enkelt for fotografen å dele innholdet fra kameraet til Youtube og Facebook.

Kameraet vil være tilgjengelig fra juni 2011, men pris er foreløpig ukjent.

Panasonic WA10 kommer i tre forskjellige farger.
Panasonic WA10 kommer i tre forskjellige farger.
Panasonic DC10.
Panasonic DC10.
Panasonic DC1.
Panasonic DC1.

Sammen med HX-WA10 slippes også modellene HX-DC10 og HX-DC1. DC10 er i følge Panasonic et lite, kompakt videokamera som filmer i full-HD på en bakgrunnsbelyst CMOS-sensor, slik som WA10. DC10 er imotsetning til WA10 ikke vanntett. Slike sensorer er designet for å fange opp mye lys, slik at kvaliteten skal bli best mulig selv under dårlige lysforhold. Bildebrikken har en oppløsning på 16 megapiksler, om du ønsker å fotografere stillbilder.

CMOS til kompaktmaeraer

Panasonic DC1 ligner litt på storebror, men har en litt dårligere oppløsning på bildebrikken. Produsenten nevner i sin pressemelding at kameraet kan filme i full-HD i MPG4-format. Det kan også ta stillbilder med en oppløsning på 14 megapiksler og har en LCD-skjerm på 7,6cm (3 tommer). Begge modellene kan ta bilder mens man filmer, men da blir oppløsningen redusert til 2 megapiklser. Modellene har også hjelpeprogrammer, som ansiktsgjenkjenning, automatisk valg av sceneprogram, intelligent kontrastkontroll og følgende autofokus.

Panasonic HM-TA20. Et lite kamera som er lett å putte i lomma.
Panasonic HM-TA20. Et lite kamera som er lett å putte i lomma.
Do you wanna play? Push the red button.
Do you wanna play? Push the red button.

Panasonic har også annonsert modellen HM-TA20. Dette kameraet har et kvadratisk utseende, og ligner nesten på en mobiltelefon ved første øyekast. Denne modellen skal tåle en del juling, og i følge Panasonic skal kameraet være vanntett, støt- og støvsikkert.

Kameraet har også en integrert USB-arm, for rask tilkobling til datamaskinen. Her følger det med et program som starter automatisk, som skal hjelpe fotografen med å overføre bildene til maskinen, eller direkte til Youtube og Facebook.

Panasonic TA20 skal også ha taleinnspilling, om du ønsker å ta opptak under forelesningen eller intervjuer. Også her er full-HD på plass, men oppløsning på bildebrikken eller format er ikke nevnt fra Panasonics side.

Fire nye fra Panasonic

Det siste kameraet i lanseringsrekken er Panasonic HM-TA2. Også her er Panasonic sparsommelig med informasjon, men det skal være snakk om et lite mobilt HD-kamera med Night View-funksjon for å kunne filme i mørke omgivelser, med en 7,6cm (3 tommer) berøringsskjerm. Med dette kameraet følger det også med et stativ for selvportrett, for de som liker å fotografere eller filme seg selv.

Alle modellene vil være tilgjengelig på markedet fra juni 2011, men pris er foreløpig ikke kjent.

Kilder:
www.photographyblog.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen