Tregt for 3G

Nordmenn måtte vente lengre enn mobilbrukere i mange andre land, før vi endelig kunne surfe med 3G-hastighet på mobilene våre.

Men selv om 3G-nettene til Telenor og Netcom nå er oppe, er vi bare middels interessert i å ta i bruk teknologien.

Ved juletider i fjor hadde Telenor 90 000 3G-kunder. Nå er antallet kommet opp på 130 000 kunder. 3G er er altså fortsatt for en lite brukt tjeneste å regne, med tanke på at omtrent 3,7 millioner nordmenn har 3G-dekning der de bor.

I mai i år åpnet Telenor sin egen mobile musikkbutikk, hvor brukere kan kjøpe og laste ned musikk direkte til mobiltelefonen. I løpet av mai lastet brukerne ned drøyt 14 000 sanger fra Telenors musikkbutikk.

- Etter lanseringen av 3G har vi kontinuerlig sett på hva slags innhold som skal til for å utnytte teknologien på beste måte. Det ser ut til at både fotball og ikke minst musikk kan være innhold som for alvor får fart på 3G-bruken, i tillegg til at mobilprodusentene nå har kommet skikkelig på banen med attraktive telefoner som støtter 3G, forteller Atle Lessum, informasjonssjef i Telenor til digi.no.

Netcom vil ikke røpe hvor mange 3G-kunder selskapet har fått siden de åpnet sitt 3G-nett. Men i følge Digi.no har Netcom, som hittil har fokusert mest på innstikkskort til PC, planer om å satse hardere på 3G på mobiltelefoner fra høsten av.

Nylig fikk 3G én million brukere på verdensbasis. Du kan lese mer om 3G-utviklingen i resten av verden i saken "3G tar endelig av".

(Kilder: Digi.no)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen