Tregere Radeon 9800 PRO

ATI Radeon 9800 PRO har høstet stor suksess og nytt godt av tittelen som kongen over alle grafikkbrikker ganske lenge, en trone som etter hvert ble overtatt av Radeon 9800 XT. Selv om XT-varianten kunne by på noe bedre ytelse, var det det fortsatt PRO-utgaven som viste seg å være mest populær - spesielt fordi prisen gikk noe ned da de raskere XT-kortene kom på markedet.

Både Radeon 9800 PRO og XT vil etter all sannsynlighet bli faset ut nå som ATI har lansert Radeon X800 - som byr på omtrent dobbelt så god ytelse.

Derfor er Sapphire sitt nye "128-bit edition" Radeon 9800 PRO-kort antakelig et forsøk på å selge unna så mange R9800PRO-GPU-er som mulig i løpet av tiden som kommer, før kortet blir avlegs. Kortet de selger er identisk med "ordentlige" PRO-utgaver, med åtte pipelines og GPU på 385 MHz - men det kommer med rimelig trege 128 MB DDR(1)-minne med 128-bits båndbredde. Dette vil effektivt sett bety at ytelsen blir betraktelig dårligere i de fleste moderne spill, som trives best med brede busser og hurtige DDR2-brikker.

Sapphire er en av ATIs største partnere, og produserer blant annet ATIs egne referansekort. Selskapet har derfor også en historie med å være tidlig ute med lanseringer av nye ATI-kort, og var blant annet de første som lanserte grafikkort basert på 9200SE-brikken.

Det er uklart om disse kortene kommer til Norge med det første, men dersom det gjør det, har vi nok en grunn til å passe ekstra på i butikken.

(Kilder: X-bit labs, Akiba PC Hotline)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen