Tredobling av lovlig nedlastning av musikk

I første halvdel av 2005 ble det solgt 180 millioner musikkspor i nettbutikker som Apples iTunes Music Store, mot 57 millioner musikkspor i første halvdel av 2004. Økningen i solgte musikkspor er med andre ord på over 300 prosent. Tallene ble offentliggjort av gruppen IFPI (The International Federation of the Phonographic Industry), en gruppe som fremmer interessene til musikkbransjen verden over.

Gruppen har ikke noe tall på hvor mange musikkspor som ble lastet ned ulovlig, men de uttaler at antall musikkspor tilgjengelige på fildelingstjenester kun steg med 3 prosent i første havldel av 2005, fra 870 millioner til 900 millioner.

"Vi ser nå klare tegn på at folk i økende grad skyver ulovlig fildeling til side og heller benytter lovlige metoder for å nyte musikk på nettet. Holdningene endres, og det er godt nytt for hele musikkindustrien" uttaler John Kennedy, leder av gruppen IFPI.

Mye av grunnen til den store økningen i kjøp av musikk er at store nettbutikker som iTunes Music Store nå er tilgjengelig over store deler av Europa. Tidligere denne uken meldte Apple at iTunes Music Store har solgt hele 500 millioner musikkspor fra starten i 2003.

Kilder: News.com, IFPI

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen