Tredobling av wifi-ytelse på mobilen

Tredobling av wifi-ytelse på mobilen

Ny teknologi åpner opp for  lynrask dataoverføring.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

En ny standard for trådløse nett, 802.11ac, støtter overføringshastigheter på opptil 1.300 Mbps. Dette er betydelig mer enn den mest vanlige standarden i dag, som tillater en teoretisk overføringshastighet på 450 Mbps.

Nå er brikkeprodusenten MediaTek klar med en brikke, MT7650, som gir 802.11ac på mobiltelefoner. I spesifikasjonene går det riktignok frem at det ikke er støtte for gigabit-hastigheter, men hastigheter opptil 433 Mbps. Dette er en ytelsesforbedring på 2,8 ganger i forhold til én enkelt 150 Mbps datastrøm i 802.11n-standarden som støttes av en del mobiltelefoner i dag.

Brikken støtter 802.11ac på både 2,4 og 5 GHz-båndene, og har i tillegg også støtte for Bluetooth 4.0+HS (High Speed). MediaTek bruker en proprietær algoritme som reduserer interferens mellom Bluetooth og wifi, slik at det er mulig å bruke én enkelt antenne. Det skal gi lavere kostnader for produsentene.

Det er ikke kjent når produktet vil være tilgjengelig, eller hvilke produsenter som kommer til å ta brikken i bruk.

På årets CES-messe i Las Vegas fikk vårt søsternettsted Hardware.no demonstrert en prototyp på en 802.11ac-ruter fra Buffalo. I demonstrasjonen ble det oppnådd hastigheter på 785 - 815 Mbps.

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen