Tredobling av wifi-ytelse på mobilen

Tredobling av wifi-ytelse på mobilen

Ny teknologi åpner opp for  lynrask dataoverføring.

En ny standard for trådløse nett, 802.11ac, støtter overføringshastigheter på opptil 1.300 Mbps. Dette er betydelig mer enn den mest vanlige standarden i dag, som tillater en teoretisk overføringshastighet på 450 Mbps.

Nå er brikkeprodusenten MediaTek klar med en brikke, MT7650, som gir 802.11ac på mobiltelefoner. I spesifikasjonene går det riktignok frem at det ikke er støtte for gigabit-hastigheter, men hastigheter opptil 433 Mbps. Dette er en ytelsesforbedring på 2,8 ganger i forhold til én enkelt 150 Mbps datastrøm i 802.11n-standarden som støttes av en del mobiltelefoner i dag.

Brikken støtter 802.11ac på både 2,4 og 5 GHz-båndene, og har i tillegg også støtte for Bluetooth 4.0+HS (High Speed). MediaTek bruker en proprietær algoritme som reduserer interferens mellom Bluetooth og wifi, slik at det er mulig å bruke én enkelt antenne. Det skal gi lavere kostnader for produsentene.

Det er ikke kjent når produktet vil være tilgjengelig, eller hvilke produsenter som kommer til å ta brikken i bruk.

På årets CES-messe i Las Vegas fikk vårt søsternettsted Hardware.no demonstrert en prototyp på en 802.11ac-ruter fra Buffalo. I demonstrasjonen ble det oppnådd hastigheter på 785 - 815 Mbps.

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen