Tre nye smartinger fra Nokia

Den minste, den mest lyssterke og den mest høylydte noen sinne.

Nokia kommer nå med tre nye mobiltelefoner basert på Symbian, det samme operativsystemet som finnes i blant annet Nokia N8 og Nokia C6.

De nye modellene heter Nokia 700, Nokia 701 og Nokia 600. I tillegg kommer hodetelefoner med innebygget NFC-brikke for enkel tilkobling til mobiltelefoner som støtter dette.

De tre nyskapningene omtales som mobiltelefoner for massemarkedet.

Nokia 700

Nokia 700 (bildet) har en 3,2 tommer stor skjerm, og en prosessor som jobber på 1 GHz. Nokia omtaler det som den minste og mest kompakte touchmobilen som er laget i ett stykke (monoblokk).

Den har NFC-brikke (Near Field Communication) , 2GB innebygget minne og kamera med 5 megapiksler bildeoppløsning. Kameraet har fotolys, og kan filme i HD.

Nokia 701

Nokia 701 blir den av nykommerne som er høyest spekket, med 3,5 tommer skjerm som angivelig skal være den mest lyssterke på markedet. Også denne har NFC-brikke.

Nokia 701 er basert på samme design som Nokia C7. Den har 8 GB minne, 1GHz prosessor og kamera med 8 megapiksler. Også denne modellen kan filme i HD.

Nokia 600

Nokia 600 skal være den mest høylydte smartmobilen som finnes. Den har 2 GB minne og 5-megapiksler kamera. Lyden skal kunne spille opp til 108 Phons, en måleenhet vi må medgi at vi vet lite om.

Telefonen omtales som en underholdningsmobil, og kan spille radio uten at du trenger øreplugger eller hodetelefoner som antenne. Dessuten kan den overføre lyd til en FM-radio via en egen FM-sender i mobilen.

Belle

Samtidig med lanseringen av de nye produktene kommer også en oppgradert versjon av telefonenes brukergrensesnitt. Det nye brukergrensesnittet kommer bare dager etter at Nokia slapp oppdateringen Anna til sine tidligere Symbian^3-modeller.
Nytt i Belle er en økning i antall hjemmeskjermer fra tre til seks. Live Widgets kommer i fem ulike størrelser. I tillegg kommer nye nedtrekksmenyer, støtte for NFC og forbedringer i nettleseren.

Det er imidlertid ikke kommet noen opplysninger om når Belle vil bli tilgjengelig på eksisterende og nye versjoner av N8. I en pressemelding skriver Nokia at dette er noe selskapet vil komme tilbake til når lanseringen nærmer seg.

I skrivende stund har Nokia ikke sluppet bilder av modellene Nokia 701 og Nokia 600.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen