Tre nye fra Pentax

Lite, lett og vanntett.
WS80: Lite, lett og vanntett.

Pentax Optio WS80 er den nye modellen blant vanntette kameraer. Denne ser ikke ut som denne vil erstatte den eksisterende W80, men komme i tillegg.

Kameraet har 10 megapiksler og 5x optisk zoom i et kamera som er vanntett til 1,5m. Det tåler med andre ord mindre enn W80. Kameraet er ment som et livsstilkamera og det er fokusert på størrelse og vekt. Begge deler er mindre enn på W80. At de likevel har klart å beholde det vanntett er slett ikke verst. Dersom du ikke har til hensikt å bruke kameraet aktivt til undervannsfotografering, men vil ha noe du kan ha med på stranda og til og med ut i vannet, er dette et interessant alternativ.

Der W80 hadde vidvinkel på 28mm, har WS80 gått opp til 35mm igjen. Vi er ikke veldig glade for det, men liker du tele, er det jo fint å ha tilsvarende 175mm i den lange enden.

Kameraet har få manuelle muligheter, og er beregnet på de glade knipsere som heller vil bruke tid på å se på bilder enn på å ta dem.

Slankere og lettere enn forgjengeren.
P80: Slankere og lettere enn forgjengeren.

Kameraet blir tilgjengelig i september til en veiledende pris på 2250,- kroner.

Sammenlikn WS80 og W80 her.

Optio P80 er neste på lista. Dette kameraet er svært likt forgjengeren, Optio P70, med 12 megapiksler og 4x zoom tilsvarende 27,5-110mm. Den viktigste nyheten er egentlig at designet har blitt litt penere, og størrelsen og vekt litt mindre. Ansiktsgjenkjenningen er også oppgradert, og er raskere enn før, og kan detektere opp til 32 ansikter.

Også P80 blir tilgjengelig i september, og får en veiledende pris på 1890,- kroner.

Sammenlikn P80 og P70 her.

Optio E80 er billigmodellen. Med en veiledende pris på under tusenlappen, bør den bli svært billig i butikkene. Kameraet ser ut til å ha det de fleste trenger. Her er det 10 megapiksler og 3x optisk zoom. Du får litt mer vidvinkel enn med forgjengeren, Optio E70, og zoomområdet er nå tilsvarende 31,5-94,5mm.

E80: Finanskrisekamera for slanke lommebøker.
E80: Finanskrisekamera for slanke lommebøker.

LCD-skjermen har også blitt større, og er nå på 2,7 tommer, slik det også er på de andre nye modellene.

Kameraet bruker vanlige AA-batterier, og skal klare over 200 bilder på ett par vanlige alkaliske batterier. Dette går opp til 600 hvis du bruker litiumbatterier, og er et sted mellom disse hvis du bruker oppladbare batterier.

I september kan du kjøpe E80 i butikkene.

Sammenlikn E80 og E70 her.

Alle kameraene kan ta opp HD-video i 1280x720p med 30 bilder pr. sekund.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen