Tre nye DVD-opptakere fra Pioneer


Pioneer DVR-630

I løpet av juni vil en ny serie med DVD-opptakere fra Pioneer komme på markedet her i Norge. Modellene heter DVR-433, DVR-530 og DVR-630, hvor sistnevnte blir toppmodellen, med 250 GB innebygd harddisk. Alle kan ta opp direkte fra TV-sendinger og lagre dette enten på harddisken eller på en DVD-R/DVD-RW-plate.

Chase Play
Spillerne leveres med det Pioneer kaller Chase Play. Denne funksjonen muliggjør samtidig innspilling og avspilling direkte på en DVD-R(W)-plate. Med andre ord, du kan spole, ta pause osv. uten at det forstyrrer opptaket.

Lignende funksjoner har vært på markedet en god stund, men bare ved lagring i RAM eller på en harddisk. Det nye med Chase Play er altså at du kan gjøre dette selv ved opptak på DVD-plater.

Høy komprimering
Opptakerne benytter en helt ny komprimeringsteknikk, som gjør det mulig å å få plass til inntill 13 timer med opptak på en enkeltsidet DVD-R(W)-plate på 4,7 GB. En dobbeltlagsplate får plass til hele 24 timer med film. Pioneer har imidlertid ikke sagt noenting om platene vil bli kompatible med andre spillere, eller om hva slags format det er snakk om. Ifølge Pioneer skal kvaliteten være omtrent like bra som dagens LP-modus, med andre ord tilsvarende VHS-kvalitet.

Prisene vil variere fra 5000 til 7000 kroner, avhengig av modell.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen