Tre nye digitalkameraer fra Kodak

Kodaks EasyShare-serie er et forsøk på å gjøre det enklere for folk å lage utskrifter av bildene sine. Kameraene kan leveres som bundel med EasyShare Printer Dock, som du kan sette kameraet i, og ved å trykke på en knapp på kameraet, kan du få skrevet ut bildet. Du trenger ingen datamaskin, og du unngår alle kompliserte innstillinger.

En undersøkelse nylig viste at kvinner foretrakk Kodak. Kan det være nettopp på grunn av at de slipper å forholde seg til all teknikken, og kan konsentrere seg om å ta bilder?

Se større bilder i produktguiden

EasyShare C360
Dette er det mest avanserte av de nye kameraene. Det har 5 megapiksler og 3x optisk zoom, tilsvarende 34-102mm. Fordi du skal kunne skrive ut bilder uten å ha en datamaskin, har du mulighet til enkel redigering av bilder i kameraet, som for eksempel beskjæring. Det har fått en 2 tommers LCD-skjerm, og mulighet for å ta opp video i VGA-kvalitet.

Kameraet har lysfølsomhet fra 80-800 ISO. Den høyeste verdien kan kun brukes med redusert oppløsning (1,8 megapiksler). På AUTO vil kameraet kun bruke mellom 80 og 160 ISO. Det kan tyde på at over det blir det tydelig støy på bildene. Det er litt tidlig for støy å bli tydelig, for det betyr at du er avhengig av bedre lys.

C360 vil komme på markedet i mai, og har i USA en pris på $279, og eventuelt $100 ekstra for skriveren.

Se større bilder i produktguiden

EasyShare C330
Dette er en enklere modell enn C360, og har blant annet litt lavere oppløsning med 4 megapiksler. Det ser ut som det har det samme objektivet, med bra lysstyrke, som C360. Hvis det også har samme størrelse på sensoren, kan vi forvente noe mindre støy på dette kameraet. Innstilt på AUTO, benytter det også ISO-verdier opp til 200.

Skjermen på C330 er dessverre bare på 1,5 tommer, noe som i dag må regnes som svært lite. Det er langt mellom kameraene med så liten skjerm i dag.

C330 er ventet på markedet i juli, og vil koste $179 uten skriveren i USA.

Se større bilder i produktguiden

EasyShare C310
Den enkleste av de nye modellene er et kamera for de som bare vil ha det enkelt og billig. Kameraet har fiksfokus, og ingen zoom (brennvidde tilsvarende 35mm). Oppløsningen er på 4 megapiksler, og lysfølsomheten kan skrus helt opp til 800 ISO. Det siste kan kanskje være nødvendig, siden største blender (og antakelig eneste blender) er f/4,5.

I følge spesifikasjonene kan kameraet ta 0,1 bilder pr. sekund. I praksis vil det si at det bruker 10 sekunder på å lagre et bilde til minnekortet før det er klart til å ta neste bilde. Det har et innebygget buffer, og med seriebildeopptak skal det klare 2,5 bilder pr. sekund.

Paradoksalt nok har dette kameraet større skjerm enn storebroren C330, med 1,6 tommer. Kameraet kan ta opp video i 320 x 240 med 20 bilder pr. sekund, uten lyd.

Denne modellen kommer ikke før i august, og forventet pris i USA er $139 uten skriveren.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen