Tre nye Coolpix-kameraer fra Nikon

Coolpix 4600 og 5600 er utseendemessig helt identiske, og eneste måten å se forskjell på dem er på navnet som står skrevet på forsiden. Inni er de også veldig like, og med unntak av forskjellen i oppløsning er eneste forskjellen at Coolpix 4600 ikke kan gjøre videoopptak med lyd. Ellers er videofunksjonen noe begrenset på begge med 640 x 480 med 15 bilder pr. sekund.

Se større bilder i produktguiden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Både 4600 og 5600 har den samme optikken, og den samme størrelsen på sensoren. Det kan bety at bilder fra 5600 har noe mer støy enn de fra 4600. De har også det samme objektivet med brennvidder tilsvarende 35-105mm f/2,9-4,9.

Coolpix 7600 er hakket mer avansert. Det har en større bildesensor med 7 megapiksler, elektronisk bildestabilisator og en spesiell autofokusalgoritme som Nikon kaller Face-priority AF, som automatisk kan detektere ansikter, og fokusere på dem hvis ønskelig.
Objektivet på Coolpix 7600 har samme lysstyrke som på de mindre modellene, men et litt annet zoom-område med 38-114mm. Som nevnt et utall ganger synes vi det heller burde vært større vidvinkel, da det oftere kommer til nytte.

Se større bilder i produktguiden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Videofunksjonen på Coolpix 7600 er også bedre, og kameraet håndterer 640 x 480 i 30 bilder pr. sekund.

Alle tre modellene har et par fiffige funksjoner innebygd. Det ene er en funksjon for å fjerne røde øyne etter at bildet er tatt. Hvis implementert godt nok vil dette være langt mer effektivt enn en blinkende blitslampe før eksponeringen. Det vil også være langt mer behagelig for dem det blir tatt bilde av. Den andre spennende funksjonen er en mulighet for å gjøre mørke områder lysere etter at bildet er tatt. Denne funksjonen kan legges på i framvisnings-modus, så du kan ta bildet og se om det er nødvendig før du legger den på. Veldig bra, Nikon!

Se større bilder i produktguiden

Kameraene er rettet mot nybegynnere med få eller ingen manuelle innstillinger. Nikon har til og med funnet plass til en hjelpeknapp som kan gi deg instruksjoner hvis du ikke har hatt anledning til å lese bruksanvisningen.

Det ser ut som Nikon legger sin ære i å lage kameraer som kan ta gode bilder selv om brukeren ikke vet noe om fotografering. Dette er absolutt et framskritt for den store majoriteten av brukere som ikke er så teknisk interesserte, og bare vil ha bra bilder.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen