- Tre mobilnett må være nok

- Tre mobilnett må være nok

  • Kommentarer (1)
Annonsør­innhold
Les hele saken »

For en måned siden leverte mobilselskapet 3 inn sin norske mobillisens. Det skjedde etter at selskapet hadde betalt en kvart milliard kroner i avgifter til den norske statskassen.

Statssekretær Lars Erik Bartnes rykket umiddelbart ut og varslet at den fjerde lisensen vil bli lyst ut på nytt.

På spørsmål fra Inside Telecom erkjenner PT-sjef Willy Jensen at han ikke har noen tro på at det vil komme et fjerde nett i Norge.

- Det har vært mange som har forsøkt, fra vi auksjonerte ut UMTS-frekvensene i 2001. De har enten gått konkurs, ombestemt seg eller kastet kortene og reist hjem underveis, sier Willy Jensen.

Trend mot færre nett

At dette skal endre seg nå mener han er lite sannsynlig.

- Norge er et veldig modent marked. Det å komme inn og bygge et fjerde nett fra scratch har jeg ikke noe tro på, sier Jensen.

Han presiserer at det ikke er hans jobb å bygge nett, og at han gjerne ser et fjerde nett, slik politisk ledelse i departementet ønsker. Men han ser ikke hvilke forretningsmodeller som vil gjøre det mulig i dagens norske marked.

Trendene ute går imidlertid stadig oftere i retning av færre nett.

- Vi ser større grad av samarbeid mellom aktørene som i Sverige og Storbritannia. Det taler i stedet i retning av færre nett og hardere konkurranse, sier Jensen.

Termineringsavgjørelse etter påske
Han venter i likhet med resten av mobilbransjen på departementets avgjørelse omkring termineringsprisene i marked 7. Her har Post- og teletilsynet vedtatt at disse prisene skal bli symmetriske allerede i 2013.

Tele2, som bygger ut det tredje mobilnettet sammen med Network Norway, har klaget inn vedtaket, og mener at utbyggingen av det tredje mobilnettet hviler på romsligere termingeringsvilkår.  Alle de andre operatørene har også påklaget PTs vedtak.

Denne avgjørelsen er ventet rett etter påske.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen