Tre milliarder mobilnumre

Det skriver engelske The Register.

Undersøkelsen som viser at antall mobilabonnementer har steget til rekordhøye tre milliarder, er utført av Informa Telecom.

De peker på at dette svært høye tallet kan forklares med at samme abonnent har flere numre, og at antallet abonnenter derfor er mye lavere enn antall abonnementer.

Fire milliarder
Informa tror at antall mobilbrukere er nærmere 2,3 milliarder på verdensbasis, og at det er snakk om 1,32 abonnementer per bruker.

Undersøkelsesfirmaet mener antallet mobilbrukere kommer til å overstige tre milliarder først i år 2009, og da vil det være fire milliarder ulike mobilnumre.

 

Billigere med to SIM-kort
Informa antar at antall brukere med flere SIM-kort kommer til å øke så lenge operatører fortsetter å dele billigtjenestene sine - for eksempel at det andre SIM-kortet har billigere roamingpris, datatjenester, samtaler eller billigere SMS.

Flere brukere med samme nummer

Det vi skulle ha likt å vite, er om de har tatt med i betrakning at også flere brukere har samme nummer. I Norge er dette ikke et alternativ, for i Norge er det nemlig flere mobilnumre enn nordmenn.

I India kan det betone seg annerledes. I følge Nokias pressemelding til Nokia 1208, er denne mobilen beregnet på familier og små landsbyer der de bare har en mobil på deling.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen