Tre feil, ingen internett

EU-kommisjonens hovedkvarter i Brüssel. Bilde: Istock
EU-kommisjonens hovedkvarter i Brüssel. Bilde: Istock

Lovforslaget som vil stoppe franske ISP-er fra å kaste ut brukere som blir anklaget for piratkopiering tre ganger, gikk rett gjennom Europakommisjonen. Europakommisjonen ville ikke tillate at selskaper bestemte brukernes skjebne, noe som de mente skulle være opp til domstolene. Hele 88 prosent av Europakommisjonen sa dermed nei til det kontroversielle franske lovforslaget som effektivt ville kastet deg permanent av nettet om du ble anklaget tre ganger for piratkopiering.

Likevel har den franske presidenten Nicolas Sarkozy nå ignorert bestemmelsen fra Europakommisjonen, og under et møte på torsdag møttes en rekke europeiske ministre i Brüssel. Der gikk de med på et fransk kompromiss som gikk ut på å ignorere bestemmelsene som har med copyright å gjøre. Rent effektivt betyr det at ingenting står i veien for at Frankrike kan innføre en lov som kaster ut tredjegangspirater.

Med denne avgjørelsen står hvert EU-land nå fritt til å innføre lover som kaster brukere av nettet basert på anklager fra musikkindustrien.

(Kilder: Heise Online (2), Open, TelecomTV)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen