Tre raske fra Samyang
(Bilde: , Istockphoto)

Tre raske fra Samyang

Lanserer ny videooptikk.

Optikkprodusenten Samyang er kjent for å lage lyssterke fastobjektiver for fotokameraer. Nå har de imidlertid lansert tre nye objektiver som er påtenkt videofotgrafen.

Les også: Samyang fisheye til Fujfilm X?

De nye objektivene er T1.5 35mm AS UMC, T1.5 24mm ED AS IF UMC og T3.1 14mm ED AS IF UMC. Førstnevnte er et normalobjektiv med brennvidde 35 mm, og største blender T1.5. På videooptikk er det vanlig å regne blenderverdier i transmisjonstall, istedenfor vanlige blenderverider. Fordelen med denne måten å regne blender på, er at tallet har tatt høyde for lystapet som skjer når lyset brytes gjennom glasset i objektivet. I tillegg til normaobjektivet er det annonsert to vidvinkelobjektiver på 24 mm og 14 mm. Førstnevnte har like stor blender som 35 mm objektivet, mens ultravidvinkelobjektivet ikke er fullt så lyssterkt med T3.1 som største blender.

Samyang T1.5 35mm, T1.5 24mm and T3.1 14mm VDSLR objektiver.
Samyang T1.5 35mm, T1.5 24mm and T3.1 14mm VDSLR objektiver.

Objektivene er i utgangspunktet konstruert på lik måte som de tilsvarende objektivene beregnet på fotografering, men det er blant annet en litt annerledes fokus- og blenderring. De er nemlig utstyrt med tagger, slik at man kan montere på en følgefokus og justeringshjul for å endre blender.

De tre objektivene leveres med fatning til Nikon eller Canon, og skal bli tilgjengelig i løpet av august og september. Prisen holder foreløpig Samyang for seg selv.

Les også: Samyangs 24 mm får norsk pris

Les også: FÅ med deg alt

Kilde: www.photorumors.com

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen