Analytiker mener Apple jobber med en biligere, «rammeløs» iPhone
Analytiker mener Apple jobber med en biligere, «rammeløs» iPhone (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Tre nye iPhoner fra Apple i år, hevder analytiker

Og alle blir tilnærmet rammeløse.

I dag er Apples iPhone X en av de aller beste telefonene på markedet. Nå mener den vanligvis så treffsikre KGI-analytikeren Ming-Chi Kuo å vite hva Apple har i ermet av kommende iPhone-modeller, melder MacRumors.

Om hans påstander stemmer vil Apple komme med hele tre nye, rammeløse iPhone-modeller ved neste lansering – hvor den ene vil være et rimeligere alternativ fra selskapet. 

Samtidig vil bedre batteritid være noe av det som står i fokus. 

6,1-tommers LCD-skjerm

Her er modellene Ming-Chi Kuo mener vil bli Apples neste iPhone-modeller. Foto: KGI Research

Kuo mener den billigste av de nye modellene vil få en LCD-basert skjerm på 6,1 tommer som er levert av Japan Display – og vil fortsatt ha den samme rammeløse designen som dagens iPhone X-modell. Skjermen skal ha en pikseltetthet på omtrent 320 piksler per tomme, noe som i så fall trolig betyr en oppløsning på vanlig, full HD. 

Videre nevnes en TrueDepth-sensor for å kunne låse opp telefonen ved hjelp av ansiktsscanning. Batteritiden er ventet å bli rundt 8,5 prosent bedre enn med dagens iPhone X, takket være et batteri på 2850 - 2950 mAh.

Ifølge presentasjonen vil denne modellen få et enklere kamera enn hva som er tilfelle med dagens toppmodell fra Apple. Forunderlig nok tror Kuo at skjermen ikke vil ha 3D Touch, noe samtlige iPhoner har hatt siden iPhone 6s. Det eneste unntaket var iPhone SE, siden den hadde samme skjerm som iPhone 5/5s. 

Det hevdes også at prisen vil havne mellom 700 og 800 dollar på det amerikanske markedet – hvilket i så fall vil være omtrent det samme som dagens iPhone 8 starter på. 

Neste generasjon iPhone X i to varianter 

Sammen med en billigere modell med rammeløs skjerm, tror Kuo på to nye versjoner av dagens iPhone X-modell. En med tilsvarende skjermstørrelse som dagens toppmodell, og en Plus-modell. 

Den vanlige modellen vil beholde dagens 5,8-tommers skjerm med den samme pikseltettheten som før (458 piksler per tomme). Plus-modellen vil få en 6,5 tommer stor skjerm med bedre oppløsning (480 - 500 piksler per tomme). Med andre ord omtrent på samme nivå som for eksempel Samsungs Galaxy Note 8

Begge modellene ventes å få 4 GB med arbeidsminne, og i tillegg vil Plus-modellen huse et tocellers batteri. Det vil bety mellom 10 og 25 prosent bedre batteritid enn hva dagens iPhone X kan skilte med. 

Apple har for vane å lansere nye iPhone-modeller rundt september. Hvorvidt Kuo analyse viser seg å stemme eller ei, må vi trolig smøre oss med en god slump tålmodighet før vi får svaret på. 

Apple har som vanlig mange jern i ilden:
De hinter blant annet om en ny iPad-modell » 

(KIlde: MacRumors, SlashGear)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen