TEST: Tre forskjellige minnepinner under lupen

Test Tre forskjellige minnepinner under lupen

(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)

Tre ganger Kingston

En er diger, en annen er liten. Den tredje er kledd i gummi.

I bruk

Den viktigste egenskapen til en minnepinne er hvordan den er i bruk, og det første man typisk gjør er å ta av beskyttelseshetten. Dette går greit nok på Ultimate og R3.0, selv om vi synes begge er hakket for harde. Hvorfor ikke legge rillene i lokket på Ultimate den andre veien? Slik de er nå så sklir bare fingrene langs rillene.

Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Datalocker+ er derimot en liten katastrofe før man får kjørt den inn. I starten må man både klemme og trekke hardt for å få den av, men etter litt tid sitter den løsere.

Vi noterer oss også at lokkene til R3.0 og Locker passer begge veier, mens det på Ultimate bare passer en vei.

Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

I tillegg til å trekke av beskyttelseshetten skal man plugge en minnepinne inn i en datamaskin før man kan bruke den. Litt av problemet til mange minnepinner er at de er såpass omfangsrike at de sperrer for naboporten.

Der faller Ultimate gjennom med et brak, med R3.0 hakk i hæl. Ultimate sperrer USB-portene uansett om de ligger over hverandre eller om de står ved siden av hverandre. R3.0 sperrer for porter som ligger over, men sklir inn dersom de står ved siden av hverandre. Locker+ er derimot så liten at den får plass overalt.

Ytelse

Når du endelig har fått stappet minnepinnen inn i en ledig USB-port er det på tide å overføre filer.

SiSoftSandra2007_512B.

Testkonfigurasjon

Hovedkort: Asus P8P67 Deluxe
Prosessor: Intel Core i7 2500k
Minne: G.Skill Ripjaws DDR-3-1600 PC3-12800 8 GB
Skjermkort: AMD Radeon HD 5670
Harddisk: Samsung HD501LJ

Vi starter med en liten runde i SiSoft Sandras dedikerte minnepinnetest, der en rekke filer med forskjellig størrelse blir kjørt gjennom. Ved små filstørrelser har samtlige fra Kingston litt startproblemer. Ved litt større filer, selv om de fremdeles er små med sine 256 kB, ser vi at R3.0 spretter opp i tet, mens Ultimate kommer et stykke bak.

Ved 2 MB filstørrelse er det HyperX-varianten fra Kingston som er råest, men vi ser at R3.0 fremdeles har taket på storebror. Først ved en filstørrelse på 256 MB greier storebror Ultimate å ta rotta på R3.0. Dog, kongen på haugen er fremdeles HyperX.

Vi fortsetter med ATTO, som har noen overraskelser på lur. HyperX-modellen troner på topp, men Ultimate flesker til med 137 MB/s lesing og 125 MB/s skriving, dette er over lovnadene fra Kingston, samtidig som de to verdiene er relativt like.

Også R3.0 yter her bedre enn lovet, men forskjellene er ikke så store, bare rundt 10 MB/s. Locker+ legger seg også noe over lovet, noe som utelukkende er positivt.

Kingston DataTraveler R3.0 G2 32 GB

Kingston DataTraveler Locker+ G2 16 GB

Kingston DataTraveler Ultimate G2 64GB

Kingston DataTraveler R3.0 G2 32 GB

Kingston DataTraveler Locker+ G2 16 GB

Kingston DataTraveler Ultimate G2 64GB

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen