Går maskinen din tom for batteri alt for fort har vi rådene. (Bilde: Shutterstock/ Diego Schtutman, alphaspirit)

Tre enkle grep ga oss 75 prosent bedre batteritid

Og hvor stor forskjell er det egentlig på Windows' strømmoduser?

Alle ønsker seg en bærbar datamaskin med lengst mulig batteritid. Disse er dessverre ofte dyre, og selv hos de beste av dem svekkes kapasiteten på batteriet etter hvert som årene og ladesyklusene går sin gang. Det gjelder med andre ord å gjøre det beste ut av batteriet du har, og nettopp tipsene som gjør at batteriet ditt strekker seg litt lenger neste gang det kniper er det vi skal servere i denne saken.

Tips 1: Velg Strømsparer (tjen 4 prosent)

Det kan lønne seg å være bevisst på hvilken strømplan du bruker og ikke stole blindt på at maskinprodusenten din har gjort de optimale strømsparevalgene for akkurat deg.

Her velger du strømplan. Flere strømplaner, blant annet «Strømsparer» kan aktiveres fra den nederste lenken, «Flere strømalternativer».
Her velger du strømplan. Flere strømplaner, blant annet «Strømsparer» kan aktiveres fra den nederste lenken, «Flere strømalternativer».

I Windows finnes det tre standard strømmoduser med de selvforklarende navnene «Ytelse», «Balansert» og «Strømsparer». Ofte er bærbare datamaskiner satt til å fortsette i Balansert-modus selv når de går på batteristrøm, noe som vi av grafen under ser kan slå uheldig ut på batteritiden.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (5)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen