Trashcan Darlings - Real Fucking Make-Up

Trashcan Darlings er et av få band utenom Turboneger som Turbojugend støtter. Det er dessverre ikke alltid et bevis på kvalitet. Oslo-bandet er kjent for å levere energiske sceneopptredener og for sin egenproklamerte stjernestatus. På plate blir derimot bandet lite energisk og stjernestatusen kan de bare glemme. Men skal man egentlig ta Trashcan Darlings seriøst? Er dette gutter som bare vil ha det moro og som ikke tar allting så seriøst? Uansett; anmeldelsen baserer seg på at dette er ”seriøs” musikk.

Det meste handler om sex uten humor for Trashcan Darlings.
Det meste handler om sex uten humor for Trashcan Darlings.

Klisjeér og oppbrukte riff

”Real Fucking Make-Up” er en samling singler, b-sider og låter som tidligere ikke har vært utgitt. Med andre ord; en utgivelse for blodfans av dette rimelig ”harry” rockebandet. Med sminkede ansikter tar de oss med på en reise i klisjeér og oppbrukte riff. Oppskriften er enkel, men langt fra genial. 80-tallsrock, glam og ”ooh-ooh” kjennetegner Trashcan Darlings. Wig-Wam må, om Trashcan-gutta liker det eller ei, ”namedroppes” her.

Lys i tunnelen

Nå skal man heller ikke svartmale for mye. Det finnes nemlig lyspunkter i Trashcan Darlings’ klisjétunnel. På spor 6, ”Electro Shock Rock”, tar de det beste fra Alice Cooper og gjør låta fengende, og det er ikke ulikt Turboneger på en halvgod dag. Et annet lyspunkt er ”Runnin’ Out of Time”, som i motsetning til de fleste andre låtene på albumet, tåles å bli hørt om igjen. Her er det catchy riff, flerrende gitarer og et god driv hele låta igjennom. Med dette sporet beveger bandet seg nærmere punken; her er tempoet nemlig skrudd kraftig opp. Også i den tidligere ikke utgitte ”Electric Vampires” går ikke Trashcan Darlings seg helt bort. I den andre enden av skalaen finner vi låter som ”(She´s a) Fuck Around”, ”Johnny is A Drag-Queen” og ”Holiday in My Head”; her går de Blink 182 en høy gang i lage ”samlebåndsrock”.

Tekstene er heller ikke noe å skrive hjem om. Det er stort sett antydninger til sex som går igjen i Trashcan Darlings’ ”poesiverden”. Til tider er det så overdrevent barnslig at selv seksåringer ville syntes det var ”over the top”. Hadde tekstene hatt et vittig preg over seg, hadde det vært å leve med. Men det finnes det svært lite av i dette bandets tekstunivers. Vokalen er til tider irriterende, men fungerer for så vidt greit til denne type musikk. Albumets lengde trekker heller ikke opp. Her er det altfor mange låter.

Konklusjon

”Real Fucking Make-Up” fremstår som en dårlig og lite gjennomført utgivelse. Bandet går på tomgang hele albumet igjennom, bare avbrutt av enkelte godkjente låter. Hvis du ikke er storfan av dette bandet, bør du holde deg langt unna albumet. Denne anmelderens eksemplar skal hives i søppelkassa og forhåpentligvis gjenvinnes til et bedre produkt av et eller annet slag.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen