Transmeta saksøker Intel

Transmeta saksøker også for "eldgammel" prosessorarkitektur

Prosessorprodusenten Transmeta har saksøkt Intel for brudd på en rekke patenter. Et av punktene som trekkes frem på patentbrudd er "enhanced SpeedStep". Dette er en teknologi som kjører prosessoren ned på lavere klokkefrekvens i visse perioder og har blitt en sentral komponent på Intel-plattformen.

Transmeta var lenge en av de selskapene som hadde størst fokus på energieffektivitet, blant annet med Crusoe-prosessoren, men klarte aldri å leve opp til forventningene. I dagens marked er det VIA som har overtatt mye av selskapets posisjon som "outsider" på slike prosessorer.

Tidligere trodde mange at et eventuelt søksmål ville gå motsatt vei fordi Transmeta var en av de få selskapene som ikke hadde lisens fra Intel og allikevel opererte farlig nær i samme segment.

I dag er det altså Transmeta som saksøker Intel og man hevder blant annet at Intel har solgt prosessorer for minst 100 milliarder dollar på et grunnlag som bryter med patentrettigheter. Det er fortsatt usikkert hvor stor erstatningssum Transmeta søker og det foreligger foreløpig ingen offisiell uttalelse fra Intel.

Pressemeldingen hos Transmeta kan du lese her: Transmeta Announces Patent Infringement Lawsuit Against Intel Corporation.

(Kilde: Cnet, Transmeta)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen