Test

Transformers

Enhver som vokste opp som gutt på 1980-tallet som hevder at de hadde et absolutt ikke-eksisterende forhold til "Tranformers", er en løgner. Det var med den tegnede fjernsynsserien ved samme navn og de medfølgende lekene at indirekte reklame for barn i form av fjernsynsserier basert på lekene heller enn vice versa virkelig fikk sitt gjennombrudd. Roboter som kunne gjøres om til alt fra biler, fly, pistoler til enda større roboter inntok gutterommene, og promoterte tegnefilmserien.

Sam og Mikaela: filmens menneskelige alibier.
Sam og Mikaela: filmens menneskelige alibier.

Nå er "Transformers" tilbake i en mye mer bråkete og påkostet utgave, regissert av Michael Bay, mannen som gav oss "Armageddon" og "Pearl Harbour". Burde vi engste oss?

Den gode roboten, den onde roboten og den stygge kuben

Vi følger i hovedsak Sam Witwicky, spilt av Shia LaBeouf, som i jakten på sin første bil, og den fagre Mikaela, havner midt i slagmarken mellom to grupperinger av utenomjordiske roboter. Skapningene er fra den døede planeten Cybertron, og de gode kalles Autoboter mens Decepticoner er deres onde motstykke. Samtidig følger vi også en gruppe soldater i Midtøsten som kjemper mot Decepticoner på egen hånd, og en gruppe lydanalytikere, ledet av forsvarsministeren (Jon Voigt), som prøver å knekke en kode etterlatt i datasystemene etter et Decepticon-angrep.

Det viser seg at Sam er etterkommeren av personen som på sine reiser over sydpolen på 1800-tallet oppdaget den nedfrosne Decepticon-lederen Megatron. Denne meget onde, og klart selvdiggende, lederen for Decepticonene var på jakt etter en kube som kan gi liv til mekaniske objekter da han ble et offer for kulden, men klarte brenne inn et kart med kubens daværende lokalisering i brillene til gamle kaptein Witwicky.

Sam er i besittelse av disse brillene, og selv om kuben ble flyttet for lenge siden er jakten igang. Hvem vil finne Sam først, Autobotene ledet av Optimus Prime, eller Decepticonene ledet av den fortsatt nedfrosne Megatron?

Litt for mye, litt for lite, men likevel underholdende

Ble du litt forvirret av plotoppsummeringen kan du trøste deg med det faktum at det er mye mer komplisert enn som så. Takket være god gammeldags eksposisjon blir du forhåpentligvis likevel litt mindre forvirret når du ser "Transformers", siden filmen til en viss grad lykkes i å få alt dette til å henge sammen. "Transformers" er likevel full av logiske brister og plothull, selv om Bay gjør sitt beste for å kamuflere dem med svulmende musikk, enorme effekter og ikke minst kjempemange, kjempelange actionsekvenser.

Optimus Prime i angrepsposisjon.
Optimus Prime i angrepsposisjon.

"Transformers" fungerer på sitt beste i filmens første halvtime, mens fokuset ennå er på Sam og de litt mystiske tingene som foregår omkring bilen hans. Så tar ting litt for mye av, og det blir etterhvert så mange underplot at du rekker å glemme at viktige karakterer faktisk er med i filmen før de plutselig dukker opp igjen. Actionsekvensene er også såpass godt laget at de til tider kan slå luften ut av deg, noe som ikke kan feies under en stol når vi tross alt snakker om en ekte popcornfilm her.

Til syvende og sist blir det rett og slett for mye av det store og for lite av det lille ekstra. Selv om du for det meste er underholdt kan du raskt begynne å bli like irritert over utilgivelige plothull, det påklistrede kjærlighetsforholdet og det faktum at Michael Bay får lov til å lage mer film.

Konklusjon

"Transformers" leverer mye av det den lover, men det er til gjengjeld veldig lite under overflaten. Klarer du legge fra deg hjernen et par timer er derfor muligheten stor for at du vil bli godt underholdt mye av tiden. Med andre ord; "Transformers" er spektakulær fredagsunderholdning som er glemt like raskt som den er sett.

Se trailer til filmen her.

Transformers   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen