Transformer-musa kommer i mini-versjon
(Bilde: Niklas Plikk, Hardware.no)

Transformer-musa kommer i mini-versjon

Mad Catz' helsprøe design blir mer mobil.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Hardware/Las Vegas: Selv om årets CES-messe ikke åpner offisielt før i morgen, har «CES Unveiled» gått av stabelen allerede i dag. I praksis var det en liten messehall som ble åpnet på Mandalay Bay-hotellet i Las Vegas, hvor en knippe produsenter viste frem sine 2013-produkter. En liten smakebit på hva vi har i vente de neste dagene, altså.

Mad Catz krymper produktene

Det som fanget vår oppmerksomhet nesten umiddelbart var Mad Catz-utstillingen. Selskapet er kjent for å stadig komme med litt sære spilltilbehør, som gjerne skiller seg ut fra mengden. Både spillmusen R.A.T. 9 og hodesettet F.R.E.Q. 5, som har vært på testbenken hos oss, har skilt seg ut fra konkurrentene med en mildt sagt annerledes utseende, og heldigvis har ikke selskapet endret seg i 2013.

To av produktene vi fikk se på i dag er designet med mobilitet i tankene, og heter R.A.T. M og F.R.E.Q. M. De er begge små versjoner av selskapets tidligere modeller, og vil ifølge Mad Catz gi deg god kvalitet, samtidlig som de er lette å bære på.

Mye i liten forpakning

R.A.T. M-musen kommer i fire ulike farger, og bruker Bluetooth Smart for å koble seg til PC-en. Skulle du ikke ha dette innebygd i maskinen din, kan du bruke en liten USB-dongle fra undersiden av musa.

Akkurat som storebrødrene R.A.T. 7 og R.A.T. 9 kan du justere lengden på museryggen. For en liten mus som R.A.T. M er dette en nødvendighet, synes vi. Når ryggen var på sitt minste føltes den veldig liten ut, men så fort vi dro ut den lille plastplaten så langt vi kunne, føltes den raskt ut som en mer normal mus.

Ett års batteritid

Skrollehjulet på siden er fortsatt på plass.
Skrollehjulet på siden er fortsatt på plass.Foto: Niklas Plikk, Hardware.no
Den lille USB-dongelen har en egen plass under musen når den ikke er i bruk.
Den lille USB-dongelen har en egen plass under musen når den ikke er i bruk.Foto: Niklas Plikk, Hardware.no

Den har tolv knapper fordelt rundt på toppen og på venstresiden, hvorav 10 av dem kan stilles inn til å gjøre akkurat det du vil. For å sette opp knappene har Mad Catz laget et nytt og enklere program, noe vi virkelig har savnet. Akkurat hvordan det nye programmet fungerer vet vi ikke, men vi fikk høre at alt av makroer og innstillinger ville kobles til hver knapp via et dra-og-slipp-system.

På undersiden av musa har de satt inn en strømsnill lasersensor med en oppløsning på 6400 DPI. Mad Catz-gutta vi snakket med skrøt av at det er den mest batterieffektive lasersensoren på markedet, og lover en levetid på omtrent ett år før batteriene må byttes.

Batteridelen sklir ut fra undersiden ved å trykke på en liten knapp, og har plass til to helt vanlige AAA-batterier.

Smidige og små

Det følger med to ulike kabler med det nye hodesettet fra Mad Catz.
Det følger med to ulike kabler med det nye hodesettet fra Mad Catz.Foto: Niklas Plikk, Hardware.no

Selskapets andre miniprodukt er hodesettet F.R.E.Q. M. Det er selskapets første mobilhodesett, og kommer derfor med et par hendige funksjoner for deg som er mye ute og farter. Først og fremst er det langt mindre enn storebroren F.R.E.Q. 5, som primært er for spillbruk. F.R.E.Q. M kan brettes sammen for lettere transport, og kommer med to ulike kabler. Den ene kabelen er ment for å kobles til PC-en via både en høyttaler- og mikrofon-plugg. Den andre kabelen har en såkalt mobilplugg i den ene enden, slik at både høyttaler- og mikrofonsignalene går via én plugg. Mobilkabelen har i tillegg en liten fjernkontroll på kabelen for å skru av og på mikrofonen.

Selve hodesettet er laget i aluminium, og selv om det er et relativt lite hodesett har Mad Catz klemt inn 40 millimeters-elementer på hvert øre. Vi fikk prøve hodesettet en liten stund, og det satt rimelig godt på hodet. Vi likte hvor lett det var, men akkurat hvor god lyd som kommer ut er vanskelig å si, da rommet vi befant oss i naturligvis var veldig bråkete.

Mad Catz-musen for folket

M.O.U.S. 9 føles mye lettere ut enn R.A.T. 9.
M.O.U.S. 9 føles mye lettere ut enn R.A.T. 9.Foto: Niklas Plikk, Hardware.no

Det siste produktet vi tok en titt på var M.O.U.S. 9. Dette er en helt ny mus, og som navnet tilsier har det visse likhetstrekk med den trådløse spillmusen R.A.T. 9. Begge er trådløse, begge har en uvanlig design og begge er laget av Mad Catz. Omtrent der stopper likhetene. M.O.U.S. 9 er nemlig ikke en spillmus, men heller Mad Catz' forsøk på å lage en «casual»-mus.

I stedet for justerbare vekter er baksiden brukt til batteriet.
I stedet for justerbare vekter er baksiden brukt til batteriet.Foto: Niklas Plikk, Hardware.no

Musen er veldig lik den dedikerte spillmusen R.A.T. 9, men så fort vi fikk M.O.U.S. 9 i hånden skjønte vi at dette var en radikalt annerledes mus. Først og fremst er den utrolig lett sammenlignet med R.A.T. 9, hovedsakelig fordi all aluminiumen er byttet ut med lett plast. I tillegg er vektstangen fjernet, og byttet ut med et rom for batteriet.

For å gjøre M.O.U.S. 9 enda mer brukbar for «vanlige» brukere har de gjort at man kan tilte musehjulet horisontalt, og flere av knappene er automatisk satt opp til å støtte programmer i Adobes Creative Suite- og Microsoft Office-serien.

Lasersensoren har en oppløsning på 1000 DPI.
Lasersensoren har en oppløsning på 1000 DPI.Foto: Niklas Plikk, Hardware.no

På undersiden har Mad Catz slengt på en blå laser-sensor, som skal gjøre at den fungerer på omtrent alt av underlag. Det skal imidlertid ha gått ut over oppløsningen, som ikke er på mer enn 1000 DPI. Ikke akkurat noe å få bakoversveis av, med tanke på at omtrent samtlige av 2012s nye spillmus slo til med 8200 DPI.

Alle Mad Catz' nye produkter skal komme i butikken i begynnelsen av 2013. Priser er foreløpig ukjent.

Bli vår fan på Facebook!
Vi er på Facebook!
Veldig liten, og akkurat passe tung. Det er også drøssevis av knapper du kan stille inn. (Bilde: Niklas Plikk, Hardware.no)
Akkurat som de andre Mad Catz-musene er den R.A.T. M ganske lav. (Bilde: Niklas Plikk, Hardware.no)
samtlige nye Mad Catz-produkter kommer i flere farger. (Bilde: Niklas Plikk, Hardware.no)
Det følger med to ulike kabler med det nye hodesettet fra Mad Catz. (Bilde: Niklas Plikk, Hardware.no)
Du kan justere ryggen, men i motsetning til spillmusene til Mad Catz kan du ikke justere eller bytte ut sidepanelene. (Bilde: Niklas Plikk, Hardware.no)
I stedet for justerbare vekter er baksiden brukt til batteriet. (Bilde: Niklas Plikk, Hardware.no)
Du kan brette sammen hodesettet for enklere transport. (Bilde: Niklas Plikk, Hardware.no)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen