Trange bukser: En trussel

I undersøkelsen deltok 300 svenske mobiltelefonforhandlere. De ble bedt om å gi en liste over hva kunder oppgav som årsak når de leverte en ødelagt telefon inn til reparasjon.

Oops!
Telefoner som mistes i bakken ved et uhell topper listen over hva som tar knekken på telefonene. Men nummer to på listen er ikke fuktskader, at hunden tok telefonen eller at telefonen dessverre ble glemt på biltaket.

Derimot har trange bukser skyld i et stort antall defekte håndsett, skal vi tro den svenske undersøkelsen. Hvor mange telefoner som ødelegges av de trange buksene, får vi ikke vite, men det er mobilens skjermer og deksler som ikke tåler den harde tilværelsen i bukselomma.

Årsak nummer fire på lista er "kastet telefonen i raseri mot gulvet", mens nummer tre er "brukte telefonen i kraftig regn".

Magnus Svensson, som styrer med oppfølgingssaker ved The Phonehouse Sweden, forteller at problemet er at folk ofte ser ut til å bruke
telefonen umiddelbart etter en treningsøkt, med en gang de kommer ut av dusjen eller til og med ute i regnet.

Det kan ikke sies å være særlig overraskende at telefonene etter slik behandling havner på verksted.

Eureka
Ulf Sandberg fra det svenske firmaet Krusell, mener at disse uhellene er velkjente for mobilforhandlerne. Løsningen er å få forbrukere til å bruke vesker og etuier som beskytter mobiltelefonen. Det vil spare penger, både for forbruker og forhandler, og føre til mer fornøyde og lojale kunder.

En annen mulighet er at forbrukerne blir litt mer forsiktige når de bruker telefonen.

Vil du vite hvilken plass på lista "mistet telefonen i sjøen" ligger på, kan du lese hele topp ti-lista på cellular-news.