(Bilde: akam.no, Istockphoto)

Trådløst fra Panasonic

Mer info om den nye blitsen DMW-FL360L.

Den nye Panasonic-blitsen DMW-FL360L skal visstnok bli tilgjengelig i desember.
Den nye blitsen DMW-FL360L og DMC-GH3.
Den nye blitsen DMW-FL360L og DMC-GH3.Foto: panasonic.com

Da Panasonic slapp sin nye speilløse toppmodell Panasonic Lumix DMC-GH3 annonserte de samtidig at det skulle komme en ny, trådløs blits som skulle være kompatibel med det nye kameraet.

Les også: Panasonic med mer moro

Informasjonen rundt blitsen har vært relativt beskjeden, men nå har det japanske nettstedet DCWatch publisert en artikkel med mer informasjon om den nye trådløse blitsen.

Les også: FØRSTEINNTRYKK: Panasonic DMC-GH3

Panasonic DMW-FL360L skal visstnok være utstyrt med ledetall 36 (meter på ISO 100), og i tillegg være utstyrt med en utvippbar vidvinkelkonverter som gjør at blitsen skal kunne brukes helt ned til brennvidder på 8 mm (tilsvarende 16 mm på fullformat). Uten vidvinkelkonverteren dekker blitsen brennvidder fra 12 mm og opp til 42 mm, eller 24-85 mm omregnet til 35 mm formatet. I tillegg er objektivet utstyrt med et LED-lys som er plassert under blitshodet. Dette lyset er beregnet på videobruk, og vil være en kjærkommen venn om man skal filme på steder hvor man trenger litt ekstra lys.

Selve blitshodet skal kunne vippes 97 grader bakover, og det skal også kunne vris 360 grader rundt. Ryktene sier at blitsen skal være tilgjengelig for salg i løpet av desember, og pris er foreløpig ikke kjent. DCWatch skriver i sin artikkel at prisen mest sannsynlig vil ligge rundt 250 britiske pund, eller omtrent 2300 norske kroner etter dagens kurs. Om dette er riktig eller ikke vil gjenstå å se, men har du akkurat kjøpt deg Panasonics toppmodell blant de speilløse modellene kan du kanskje ønske deg en ny blits til jul.

Kilder:
dc.watch.impress.co.jp
www.dpreview.com

Les også: TEST: Panasonic DMC-LX7

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen