GUIDE: Trådløs strømming til TV-en Trikset som alle med nettbrett bør kunne

Guide Trådløs strømming til TV-en

Trikset som alle med nettbrett bør kunne

Alt du trenger er et nettbrett, en ny TV og et trådløst nettverk.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I tillegg til å bruke DLNA-oppkobling for Android-enheter og AirPlay for Apple-enheter, finnes det et par andre måter å få medieinnholdet ditt fra nettbrettet til TV-en. Her et par tips:

Bruk kabel!

Det enkleste alternativet er selvfølgelig en kabel, som går direkte fra nettbrettet ditt og til TV-en via en HDMI-kabel. Dette finnes til begge plattformer, og gjør det lekende lett å overføre mediefilene dine, selv om det blir hakket mer klønete å bruke kabel enn trådløst. Fordelen er selvfølgelig at det er mer stabilt enn trådløs overføring, samtidlig som du ikke trenger en TV med DLNA for å få det til å fungere.

Bruk Airplay på Android

Hvis du allerede har en Apple TV koblet til TV-en, trenger du ikke å være redd for å kjøpe et Android-nettbrett eller en Android-mobil. Via tredjeparts-programmer kan disse også benytte seg av eple-boksen. Det mest kjente programmet kommer fra nordmannen Jon Lech Johansen, og hans medieprogram DoubleTwist, samt tilleggsprogrammet AirSync. Sistnevnte lar deg trådløst synkronisere mobilen med iTunes-biblioteket ditt, samt overføre både lyd, video og bilder til TV-en via Airplay. Ulempen her er imidlertid det samme som med DLNA, ettersom det ikke fungerer i hele operativsystemet, men kun i den ene applikasjonen.

Bruk Mac-en i stedet for Apple TV

Hvis du har en drøss av eple-dingser, men ikke vil punge ut 850 kroner for en Apple TV, kan du gå for den billigere løsning og laste ned en Airplay-server til Mac-en din. Vi har prøvd ut AirServer, som koster omtrent en femtilapp, og programmet funker ypperlig. Programmet kjører usynlig i bakgrunnen på maskinen din, og kobler du den opp til TV-en vil du kunne overføre ting direkte til TV-en på lik måte som med en Apple TV.

Ettersom speiling av iPad- og iPhone-skjermer bruker en annen protokoll enn den vanlige overføringen, funker dette rimelig dårlig på AirServer. Resten av funksjonene virker imidlertid svært godt.

Vent på WiDi

Wi-Fi Display, også kjent som WiDi, er en ny teknologi som endelig er på vei inn på markedet. Teknologien lar to trådløse enheter koble seg opp mot hverandre, helt uten et trådløst nett eller en eneste kabel. Den benytter seg av den videreutviklede Wi-Fi-standarden kalt Wi-Fi-Direct, og ble opprinnelig vist frem på CES-messen tilbake i 2010. Nå har flere og flere produsenter vist interesse for teknologien, og på mobilfronten var Google-flaggskipet Samsung Galaxy Nexus først ut med å støtte teknologien.

LG har allerede proklamert at de vil være den første TV-produsenten til å bruke teknologien i TV-ene sine, uten bruk av en ekstern mottaker eller ekstra tilbehør. Det var bare et par måneder siden, og fram til TV-ene deres kommer på markedet er vi nødt til å bruke egne WiDi-mottagere. Disse koster under tusenlappen, og vi har allerede fått inn D-Link 131 for test. På lik måte som Apple TV og Airplay-teknologien støtter den nye Wi-Fi-Direct-teknologien speiling av innhold, helt uten et WiFi-nett for oppkobling.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen