Netgear WNCE2001: Gir trådløs tilgang til produkter med Ethernet-støtte

Trådløst til stereobenken

Mange har etter hvert skaffet seg TV-er, Blu-ray-spillere og mediaspillere med nettverksstøtte. men felles for de aller fleste produkter av denne typen er at de kun støtter kablet nettverk (Ethernet).

Med tanke på stabilitet og ytelse er det beste å koble disse produktene til det kablede nettverket, men dette er ikke alltid praktisk gjennomførbart. Ikke alle har mulighet til å nærmest bygge om huset for å få trukket nettverkskabler til TV-benken.

Da gjenstår et alternativ, nemlig trådløst nettverk. Mange produkter av typen over har da også mulighet for å få trådløs-støtte via eksterne USB-dongler, men utvalget er ofte snevert og prisene uforholdsmessig høye.

Man vil også kunne bruke en trådløs ruter til en slik oppgave, men disse koster også gjerne i overkant mye. Da er det smartere å bruke et trådløst aksesspunkt, som er langt enklere og rimeligere enn en fullverdig ruter.

Og det er nettopp det Netgear nå lanserer. Deres WNCE2001 er en ethernet til trådløst-adapter, som nettopp gir trådløs nettverkstilgang til produkter som TV-er, BD-spillere, Xbox 360, mediaspillere osv.

Boksen støter 802.11g/n/b og WPA2-PSK, WPA-PSK og WEP, måler ca 8 x 6 x 2 cm og veier 50 gram. Strøm hentes enten via en USB-port eller en egen strømadapter.

For enkel konfigurasjon støttes "Push ‘N’ Connect", som automatisk setter opp nødvendig kryptering kun ved at du trykker på en knapp.

Du kan selvsagt plugge boksen i en svitsj eller hub for å dele nettverkstilgangen til flere enheter i TV-benken, eller direkte i TV-en eller Blu-ray-spillerens nettverksutgang hvis du kun har ett produkt som trenger tilgang.

Følg oss på Twitter
Følg Audiovisuelt på Twitter

Pris og tilgjengelighet

Produktet er ventet i butikkene ganske snart. Foreløpig har norske nettbutikker priset produktet til rundt 350 kroner inkl. mva.

(Kilder: Ehomeupgrade, Netgear)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen