Trådløst tastatur gjør mobilen til laptop

Jeg venter på at verkstedet skal få lagt nye dekk på bilen min. Operasjonen tar en halvtimes tid. Hva gjør jeg i mellomtiden? Jo, jeg fisker mitt sammenleggbare tastatur opp av lommen, plasserer Nokia 6680 på en stabel med dekk, og sørger for å få gjort unna litt kontorarbeid.

Enkelt
Løsningen er like enkel som den er genial. Et eget program på telefonen leter opp tastaturet, og på sekunder kobler jeg de to enhetene til hverandre - trådløst. Du kan bruke andre Series 60-mobiler også, men 6680 har 3G, og lar meg sende og motta post, eller surfe Internett mye raskere enn med modeller som bare støtter GSM-nettene.

Bluetooth sørger for at jeg slipper å sikte inn infrarøde porter. Jeg trenger heller ingen kabler. Tastaturet er mindre enn ei lommebok, og glir lett ned i jakkelomma. To AAA-batterier sørger for at jeg kan skrive i timevis.

Installasjonen er enkel, men hvordan er tastaturet å skrive på? Og hvordan fungerer det med andre programmer, som e-post og Internett?

Gode knapper
Først og fremst vil jeg berømme tastaturet for brukervennligheten. Tastene gir god respons, minst like god som på min vanlige laptop. Ikke støyer de heller. Jeg kan jobbe uten å plage mine omgivelser med skarpe klikkelyder.

En annen god ting med dette tastaturet er at alle bokstavene har egne taster (også æøå-tastene, som ellers gjerne krever doble eller tredoble tastetrykk.)

For å spare plass er talltastene og øverste bokstavrekke på samme taster. Det samme gjelder for en del av symbolene på tastaturet. De alternative tastefunksjonene er trykket på tastene i grønt, og du når dem ved først å trykke på den grønne Fn-tasten.

Vi har ingen problemer med å skrive raskt på dette tastaturet. Bare når det skal skrives kombinasjoner med mange vekslinger mellom tall og bokstaver blir bruken av Fn-funksjonen litt tungvint.

Spesialtaster
En egen tast merket med en blå konvolutt bringer oss direkte til telefonens meldingsfunksjoner. Det finnes også egne taster tilsvarende menyknappene på telefonen. Det hele fungerer forbløffende bra.

Tastaturet virker i alle programmer, også i spill som vi selv har installert fra tredjepartsleverandør. Responstiden er kort nok, enten vi spiller skytespill, eller forsøker oss på Nokias eget Snake.

Surf og meldinger 
Også nettsurfing blir enklere når du kan skrive inn URL-ene på et skikkelig tastatur. Det samme gjelder for e-post, SMS og MMS.

Det eneste vi savner når vi jobber på denne måten er programvare som gjør at vi kan redigere Word-dokumenter. Dette burde kanskje vært bundlet med tastaturet. Slik mobilen kommer fra Nokia må vi skrive våre dokumenter i Notater. Notatene kan enkelt sendes som ren tekst til en hvilken som helst mottaker. Programvare som gir mobilen en nesten komplett Office-funksjonalitet finnes, og er en nokså beskjeden investering.

Drivere
Ettersom tastaturet knyttes til mobilen via Bluetooth, så er det heller ikke noe i veien for å bruke det med andre enheter som har støtte for Bluetooth-tastatur. Det krever imidlertid at du finner drivere som gjør at maskinen skjønner hva de ulike tastene på Nokia-tastaturet brukes til.

Men uansett - Noka-tastaturet vil være fast inventar i lommene våre, i alle fall frem til noen kommer opp med en bedre løsning. Jeg er redd det kan bli lenge til ...

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen