Trådløst tastatur for nordmenn

Frem til nå har det vært relativt tungvint å skrive på de fleste trådløse tastaturer for mobiltelefoner på grunn av mangelen på særnorske tegn. Norske Emcom har tatt saken i egne hender og lanserer nå et blåtann-tastatur med norsk tegnsett for PDA-er og smarttelefoner.

- Norge er et lite land i verden, så vi måtte gjøre noe selv dersom vi skulle få noe norsk tegnsett på et Bluetooth-tastatur for lommedatamaskiner og smarte telefoner, sier produktsjef Alf Møllerud i Emcom. Vi fant derfor en kinesisk produsent som var villig til å lage tastaturer med norske spesialtegn - i såpass små volumer (i forhold til verdensmarkedet) at det lot seg gjøre.

Dermed skal nordmenn kunne skrive e-poster med hilsener hjem fra ferieturen til Syden like raskt som på en vanlig datamaskin. Det skal nevnes at Nokia SU-8W også har mulighet for æøå, men mobiltastaturet fra Emcom er det første som er spesielt tilrettelagt for nordmenn.

Språkrådet applauderer
Emcom får skryt av både språkrådet og elektronikkrådet for intiativet. -Vi ser alt for sjelden at de store internasjonale elektronikkprodusentene tilpasser utstyret sitt til norsk språk, sier direktør Sylfest Lomheim i Språkrådet.

Stadig flere av oss blir eiere av smarttelefoner og i fjor ble det solgt mellom 300.000 og 400.000 sådanne her i landet. Markedet for det trådløse tastaturet burde med andre ord ikke være noe å klage på. Målgruppen er både profesjonelle og andre som ønsker å få mer ut av telefonene sine.

Emcom melder om stor pågang fra kunder som vil ha norsk tegnsett slik at de enklere kan kommunisere med omverdenen. Mobiltastaturet har en prislapp på rundt 800 kroner.

(Kilde: Emcom)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen