Trådløst i Grantsdale til høsten

Reell tilgjengelighet for i915 - "Grantsdale" - Intel sitt nye brikkesett for desktop-maskiner, er rett rundt hjørnet. Den offisielle lanseringen er lagt til førstkommende mandag. Dette gjelder også "Alderwood", som er rettes mot mer krevende kunder.

"Grantsdale" inneholder WiFi-muligheter, men komponenten som fullfører denne muligheten vil ikke være tilgjengelig før i fjerde kvartal. Ifølge en talsmann for Intel gjenstår det fortsatt noe arbeid før den fungerer tilfredsstillende.

Tilleggskomponenten kan være et standard PCI-kort som settes i et ledig spor, men dette er ikke bekreftet. Alternativet er i såfall en eller annen modul som plugges direkte på hovedkortet på en ekstra tilkopling. I et intervju med Extremetech, bekrefter Dan Snyder at ingen tredjeparts WiFi-komponenter er kompatible med ICH6W, noe som gjør at man blir nødt til å vente på Intels løsning for lansering senere i år.

Man bør være klar over at trådløse aksesspunkt kan representere enorm sikkerhetsrisiko for en bedrifts nettverk. Det holder med én dårlig konfigurert desktop, for at uvedkommende kan få tilgang til store deler av det interne nettet - som i utgangspunktet kanskje er godt sikret bak en brannmur. Intel ser ut til å være klar over dette, og kommer til å levere "Grantsdale" med WiFi de-aktivert som standard .

(Kilder: Extremetech, Intel)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen