Trådløst i Cisco-rutere

Kortet som Cisco Systems lanserte tidligere denne uken innlemmes i 3200-serien og gjør at ruteren også kan fungere som trådløst aksesspunkt. Kortet gir støtte for både 802.11b og 802.11g.

Tendensen i nettverksbransjen er at man stadig vekk satser mer på trådløst utstyr. Det er både fordeler og ulemper med slikt utstyr. Et av problemene kan være støy og det faktum at det finnes for mange trådløse rutere i nærheten slik at forbindelsene påvirker hverandre. Mange er nok også noe skeptisk til sikkerheten ettersom man ikke har "gamle tryggheten" i form av at all trafikk på en eller annen måte måtte gå via en kabel. I flere tilfeller kan det faktisk være fordelaktig å slå av trådløse funksjoner dersom man ikke benytter disse.

Cisco sin løsning støtter både WLAN- og WAN-tilkoplinger, noe som gjør den sikrere for støy fra andre nettverk. Routeren kan sannsynligvis oppgraderes til WiMax i fremtiden, så fremt denne blir en anerkjent standard. WLAN er forøvrig noe som ser ut til å bli stadig mer populært i Cisco sine produkter.

Cisco 3200 Series Wireless and Mobile Router med WLAN-grensesnitt har en veiledende pris på 3650 amerikanske dollar og er dermed ikke en enhet for det vanlige gutterommet. Ifølge Cisco sin pressemelding rettes produktet spesielt mot montering i kjøretøy eller for utendørs bruk.

Du kan lese mer om Cisco sitt nye produkt her: 3200 Series

(Kilder: Cisco, Extremetech)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen