somethingintheair_800topp

Trådløst er greia?

(San Francisco/Hardware.no:) I morgen kl 18.00 norsk tid går Steve Jobs på scenen i Moscone Center midt i San Francisco. Det er ventet store nyheter, og alle har sine egne og spesielle ønsker om hva som måtte komme.

Er du i San Francisco i disse dager skal det godt gjøres å ikke få med seg hva som skjer. Apple har kjøpt opp reklameplass på hvert eneste gatehjørne gjennom byen profilert i iPod-stil med teksten "Macworld Jan. 14-18, 2008". Dessuten er det, som mange allerede har plukket opp, plassert gigantiske bannere i konferansesenteret hvor Expoen finner sted med teksten "2008. There's something in the air".

Teorier

Spørsmålet de mange tusen Macworld-deltakerne og de mange millionene med Mac-fantastene nå stiller seg er: Hva betyr dette?

"Somehting in the air" er et begrep som kan brukes til å beskrive en stemning. Så egentlig kan bannerne være helt villedende og egentlig bare bety at nå er det noe som skjer eller at 2008 er året hvor det virkelig skal kapres markedsandeler. Uansett hva, det peker nok på nyheter og kunngjøringer.

Macrumors skrev i desember om Intels "Menlow"-arkitektur som inkorporerer den strømeffektive 45-nanometers "Silverthorne"-prosessoren som legger opp til bedre bruk av WiFi, 36 og WiMAX-teknologiene. De beskriver videre at Apple skal være interessert i å kjøre "Menlow" inn i iPhone-en og en eventuell Tablet-Mac. Kanskje også en liten og strømeffektiv bærbar Mac. Intels WiMAX-team har også blitt sett veldig mye på Apples campus i Cupertino de siste månedene.

En annen teori, som også støttes opp om nevnte reklameskilt rundt i byen, er at også iPod classic og iPod nano skal få Wi-Fi som iPod touch nå har og at synkronisering med Mac-en skal kunne gjøres trådløst. På den annen side er ikke dette en så fantastisk nyhet at Apple ville hypet dette så mye som de nå gjør.

Ryktenettstedet 9to5Mac mener at Apple vil lansere en ny og mye tynnere MacBook i morgen med navnet MacBook Air. Dette skal være en ekte ultraportabel bærbar maskin helt uten kabler, noe som betyr at de i såfall vil innføre lading via induksjonsteknologi - at den skal lades på en plate av et slag.

En ønsketenkning fra leserne av 9to5Mac er en trådløs nettverklagringsenhet kalt 'Air'. Dette er foreløpig ubekreftet, men likevel en mulighet.

Vi tar også med at flere peker på Apple TV og en mulig integrasjon med Mac mini eller en ren oppgradering. Businessweek skal ha bekreftet eksistensen av en ny Apple TV og mye kan tyde på at en ny boks vil kunne kjøpe både musikk og film via denne. Apple har også inngått avtale med Disney og 20th Century Fox i tillegg til ubekreftede avtaler med Warner Bros., Paramount og Lionsgate om filmutleie som da antakelig vil fungere via Apple TV i tillegg til via iTunes på maskinen din.

Hardware.no er som nevnt på plass i San Francisco under Macworld og vil dekke konferansen utover uken med de nyhetene som måtte komme. Steve Jobs avholder sin keynote i morgen klokken 18.00 norsk tid.

(Kilder: Macrumors, 9to5Mac)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen