Trådløst bredbånd mot nye høyder

IEEE

Ifølge en markedsanalyse utført av ABI research, vil vi oppleve en kraftig økning i salg av utstyr for trådløst "bredbånd". Den største økningen er ventet i Asia og Amerika, spesielt blant hjemmebrukere, men også blant små og mellomstore bedrifter.

Omtalte WiMax (802.16) er allerede på vei, og "Mobile Broadband Wireless Access" (802.20) er enda en ny standard som er under utvikling. Begge standardene skal være et godt alternativ for de som ikke har mulighet for Internett-tilknytning via xDSL og TV-kabel. Kort forklart er forskjellen mellom 802.16 og 802.20 at den første er en fast ("fixed") standard, mens den siste er en mobil standard.

Fordelene med 802.16 og 802.20 er forholdsvis stor rekkevidde og mindre problemer i forbindelse med hindere i landskapet.

Utstyr for Wi-Max-infrastruktur er ventet på markedet allerede i år, og prisantydning for en basestasjon er rundt 30.000 dollar. Rekkevidden er på rundt 48 km. Modem for brukere ventes på markedet senere i år eller tidlig neste år, og prisantydning er rundt 400 dollar. Én basestasjon skal kunne betjene flere hundre modem.

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen