Trådløse Trondheim

Samarbeidspartnerne i det nye aksjeselskapet. Fra venstre; NTNU-rektor Torbjørn Digernes, ordfører i Trondheim, Rita Ottervik, banksjef Arnstein Hellem, SpareBank 1 Midt-Norge og fylkesordfører i Sør-Trøndelag, Tore Sandvik.
Foto: Gorm Kallestad/NTNU Info

Til uka åpner Trondheims nye trådløse nettverk offisielt. Det meste av midtbyen vil da være dekket av en trådløs sone, som i første omgang kan brukes av studenter og ansatte ved NTNU. På sikt vil imidlertid nettverket åpnes for alle.

Trådløse Trondheim AS stiftet ble stiftet 1. september 2006, og det er dette selskapet som skal utvikle prosjektet videre. Aksjeselskapet eies av store aktører som NTNU, Sør-Trøndelag fylkeskommune, Trondheim kommune og Sparebank 1 Midt-Norge.

I planen videre ligger videre utbygging av både dekningsområdet og oppgradering av teknologisk plattform, og Wi-MAX er nevnt som en aktuell arvtaker til WiFi så snart teknologien er moden nok.

Tirsdag den 26. september åpnes nettverket på torget i Trondheim, og alle interesserte er velkommen. Det blir konkurranser hvor man kan vinne Wi-Fi-baserte produkter som kan brukes i det nye nettet, og en gratis minikonsert med trønderpunk-bandet Null$katte$nylterne.

Trådløse Trondheim har også laget en nettkonkurranse hvor man kan vinne en mobiltelefon. Konkurransen er åpen til og med mandag 25. september, men er betinget av at man kan møte opp på torget i Trondheim på åpningen.

Kilde: Trådløse Trondheim

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen