Trådløse tenner

Du har kanskje allerede lest om tilfeller hvor mennesker identifiseres via RFID-brikker som er implantert under huden. Nå har forskere ved det Katolske Universitet i Leuven i Belgia funnet ut at RFID-brikker også kan implanteres i tenner.

Ved å implantere en RFID-brikke i en tann, har du med deg din personlige informasjon hvor enn du måtte være. Det er ingen tvil om at tenner er langt med holdbare enn hud, og vil gjøre identifikasjonsarbeidet langt enklere etter en katastrofe. I brikken lagres informasjon som navn, fødselsdato, personnummer, kjønn og nasjonalitet.

Tannbrikken er svært lik den typen brikker som brukes for å ID-merke dyr. Brikken skal være i stand til å motstå kraften i et bitt, samt overleve ekstreme temperaturforandringer.

Forskerne har imidlertid ikke klart å finne ut om brikken vil overleve utvidelsene og sammentrekningene som skjer i en tann når den utsettes for varme og kulde. Har du lyst til å vite mer om RFID-teknologien, kan du lese vår guide om emnet, "RFID - livet på en brikke".

(Kilde: Gizmodo, We make money, not art)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen