Trådløse nettverk får høyere ytelse

Belkin lanserte i fjor høst et produkt de kalte Pre-N. Ikke før nå har konkurrentene begynt å ta opp kampen. Først ute er Linksys, som lanserer en ny serie med det samme brikkesettet som Belkin bruker. Denne serien er kalt SRX og inneholder til å begynne med en trådløs router og et PCMCIA-adapter.

Netgear er den tredje store produsenten som lanserer en tilsvarende løsning. Netgear skal benytte seg av hele syv antenner/radioer, mot Belkin og Linksys sine 3. Det er foreløpig lite informasjon om hvor mye bedre ytelse og rekkevidde som kan ventes med denne løsningen, men Netgear mener at den gir opptil tre ganger bedre ytelse og åtte ganger forbedret rekkevidde i forhold til dagens produkter.

Atheros er en av de aller største brikkesettprodusentene for trådløse nettverksløsninger, og kunne selvsagt ikke se seg noe dårligere enn sine konkurrenter. Atheros sin løsning har fire antenner/radioer og skal klare en reell overføringshastighet på opptil 50 Mbps.

Flere produsenter jobber også hardt med å forenkle oppsettet av trådløse nettverk, slik at man får en sikker oppkobling. Buffalo har tidligere kommet med sin AOSS-løsning, hvor man trykker på en knapp på den trådløse enheten og en på maskinen som skal kobles på det trådløse nettverket. Flere andre har lansert tilsvarende løsninger, blant annet to av de største brikkesettprodusentene, Atheros og Broadcom. Disse løsningene er imidlertidig ikke kompatible med hverandre.

Vi kommer tilbake med tester av utstyr som benytter seg av disse teknologiene.

(Kilde: Tomsnetworking.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen