Trådløse minnekort endelig til Norge

SD-kortene med innebygget trådløsfunksjon har ofte vært omtalt, både her og andre steder, men det er faktisk først nå, når produsenten har passert fem år i bransjen, at de endelig har fått en norsk importør.

Funksjonalitet og kapasitet på kortene har gradvis blitt forbedret siden lanseringen, og typene som finnes i skrivende stund er følgende:

  • Eye-fi Connect X2: Kapasitet på 4GB, kan laste opp JPG-bilder og/eller video til din PC, og til en av ca 25 uliek websider, som f.eks Flickr, Facebook, Youtube, etc. Krever tilgang til et trådløst nettverk. Veiledende norsk pris er kr 649,-.
  • Eye-fi Geo X2: Kapasitet på 4GB, men kan i tillegg til det samme som kortet over også geotagge bildene mens de lastes opp. Veiledende norsk pris er kr 849,-.
  • Eye-fi Explorer X2: Kapasitet på 8GB, og har de samme funksjonene som de to foregående kortene, men kan i tillegg laste opp via åpne trådløse nettverk, samt tusenvis av nettverk sertifisert av produsenten. Sistnevnte er gratis første året, og det skal etter sigende finnes 21000 av dem bare i USA. Veiledende norsk pris er kr 1049,-.
  • Eye-fi Pro X2: Kapasitet 8GB. Dette kortet har samme funksjonsliste som Explorer X2, men er i tillegg ikke avhengig av tilgang til et trådløst nettverk. Det kan opprette en såkalt ad-hoc-forbindelse til PCen din, og på toppen av det hele er det også i stand til å overføre RA>W-filer trådløst. Veiledende norsk pris er kr 1299,-.

Alle kortene har i tillegg en funksjon som Eye-fi kaller "Endless memory", noe som vil si at kortene kan konfigureres til å slette bilder og frigjøre plass etter hvert som bilder og video lastes opp. Kortet starter med den eldste filen, og data som ikke er overført vil ikke bli slettet. Brukeren kan selv definere hvor lite ledig plass som skal være igjen på kortet før funksjonen automatisk settes i gang.

Les også: Trådløs minnekortleser

Les også: Test: Hvor mye tåler egentlig et minnekort?

Les også: Trådløs råskap fra Eye-Fi

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen