Trådløs USB skal overta

Wireless USB, også kjent som WUSB, vil støtte samme overføringshastighet som dagens USB 2.0-grensesnitt - ihvertfall så lenge man holder seg 3-4 meter unna basen. De offisielle tallene er foreløpig 480 Mbit/s opptil 4 meter fra basen eller 110 Mbit/s ved 10 meters avstand.

Talsmenn for Intel har sagt at WUSB ikke bare kommer til å gjøre sitt inntog på PC-markedet, men også i all annen elektronikk. Det kommer til å bli bygget inn såkalt "sleep"-teknologi, slik at WUSB også vil egne seg i systemer der strømbesparelse har høy prioritet.

Dersom man ser nærmere på mulighetene med Wireless USB, kan man vel si at den kan bli en sterk konkurrent til Bluetooth. Fordelen som USB har sammenlignet med Bluetooth er at teknologien allerede er godt implementert i alle nye datamaskiner, mens Bluetooth i utgangspunktet har sine sterkeste sider i mobilmarkedet. På sikt kan man derfor regne med at "alt" elektronisk utstyr med WUSB-grensesnitt kan koples sammen med en standard PC.

Det ser ikke ut som om Wireless USB kommer til å bli introdusert i større grad før til neste år. Vi må trolig et par år frem i tid før teknologien virkelig har etablert seg.

(Kilder: Intel, X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen