Trådløs USB overfører 480 Mbit/s

Ifølge en talsmann for Intel kan Wireless USB overføre 480 MBit/s dersom enhetene har en avstand på ca. to meter, mens hastigheten ligger på ca. 110 Mbit/s ved ti meters avstand. Dette betyr at man faktisk kan sammenligne hastigheten med både USB 2.0 og FireWire - ihvertfall dersom de to kommunikasjonsenhetene er plassert rimelig nær hverandre.

Det ser ut som om Wireless USB vil bli basert på Ultra-Wideband radioteknologi der man opererer mellom 3,1- og 10,6 GHz. Et viktig punkt med Wireless USB er å gjøre den bakoverkompatibel med eksisterende teknologi slik at man ikke mister kontakten med eldre systemer. Ifølge Phillips og PC Magazine kalkulerer man at det finnes ca. 1,5 milliarder USB-baserte systemer på markedet i dag. Dette betyr selvsagt at det er et stort potensiale for videreutvikling av denne teknologien. Det er heller ingen tilfeldighet at dagens datamaskiner gjerne leveres med 4-8 USB tilkoplinger.

Tidsperspektiv for lansering av produkter som bruker Wireless USB grensesnitt ligger rundt 2005/2006. Etterhvert vil vi dermed få se både trådløse eksterne harddisker, skrivere, digital kamera, mus og tastatur - der alle koples til datamaskinen gjennom Wireless USB.

Utviklingen av Wireless USB er støttet av flere større selskaper, blant annet Microsoft, Phillips, Samsung og Hewlett-Packard.

Du kan lese mer om Wireless USB og resten av familien her: Universal Serial Bus.

 

(Kilder: Deviceforge, Intel, PC Magazine)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen