Trådløs USB over Wi-Fi

USB

Du kan i teorien koble 127 USB-enheter til PC-en din.

Hastigheten er opptil 480 Mbps med USB 2.0 som har blitt en vanlig standard.

USB

Du kan i teorien koble 127 USB-enheter til PC-en din.

Hastigheten er opptil 480 Mbps med USB 2.0 som har blitt en vanlig standard.

Vi har allerede ventet en stund på at USB skal bli trådløst, og enkelte produsenter har allerede laget løsninger basert på den trådløse USB-standarden WUSB.

Men produsenten Icron tenker nytt, eller gammelt kanskje, med sin nye WiRanger USB-hub.

Istedenfor å bruke den nye teknologien WUSB, har Icron brukt den velkjente tommelfingelregelen "if it ain't broken, don't fix it". Eller på norsk, hvis det ikke er noe galt med det, ikke fiks det.

Foto: Icron
Foto: Icron

Bruker Wi-Fi-tilkobling
Icron har laget en USB-hub som kobler seg til PC-en din trådløst ved hjelp av en teknologi som har godt fotfeste i markedet, nemlig Wi-Fi.

Det finnes riktignok allerede rutere med USB-port. Forskjellen er at WiRanger gir PC-en direkte tilkobling til PC-en, slik at du kan bruke all slags USB-enheter akkurat som om de skulle være plugget i PC-en. Dagens rutere kan derimot kun brukes med harddisker og skrivere.

Bedre rekkevidde
WiRanger har en oppgitt Wi-Fi-rekkevidde på 100 fot. Det tilsvarer omtrent 30 meter. Til sammenligning har WUSB-utstyr så langt bare hatt rekkevidder på noen få meter.

Det betyr at du med WiRanger kan koble eksterne harddisker, minnepinner, fotoskriveren din og mobilen din til USB-huben. Deretter kan du bruke alle disse komponentene direkte fra PC-en hvor i huset du enn måtte befinne deg.

Lavere hastighet
Ulempen med å bruke denne løsningen istedenfor å koble deg til harddisken direkte med kabel er at hastigheten kan bli lavere.

De aller raskeste trådløse nettverkene har støtter hastigheter opptil 540 Mbps, mens de fleste kun støtter 54 Mbps eller 11 Mbps. Dette kan bli det en flaskehals siden USB 2.0-enhetene dine støtter 480 Mbps når du kobler de til PC-en på vanlig måte.

Prisen kan kanskje også defineres som enda en ulempe. WiRanger vil nemlig koste $395, noe som tilsvarer 2411 norske kroner. Oversetter vi det til en litt mer sannsynlig norsk pris lander vi nok på godt over 3000 kroner.

(Kilde: MobileMag)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen