Trådløs revolusjon i 2005

Ved å basere systemet på en CMOS-brikke som håndterer 10 GHz frekvens, danner man grunnlaget for å kommunisere med flere ulike nett. Dette er en del av prosjektet "Radio Free Intel", som først ble påbegynt for omtrent tre år siden. Et av de viktigste momentene med dette prosjektet er å utvikle én enkelt brikke som kan aksessere flere forskjellige trådløse nettverk og mobile tjenester.

Ifølge eWeek regner man med at arbeidet vil vise resultater i 2005 når man introduserer en trådløs WAN-brikke. Man søker å lage et system som enklere og automatisk kan tilpasse seg til ulike frekvenser.

Det er fortsatt mange detaljer som er ukjent i dette prosjektet, men ting vil bli klarere når Intel røper sin strategi for å integrere Wi-Fi og mobile nettverk. Dette forventes å skje før årets slutt.

De finesser som er innebygget i "Grantsdale"-brikkesettet er kanskje det beste eksempelet på hvor grunnleggende trådløs teknologi kommer til å bli i fremtiden. Foreløpig er trådløse egenskaper skrudd av som standard, men etterhvert som man kommer frem til sikrere metoder og tvinger frem autentisering vil kanskje dette endre seg. Det skal påpekes at komponenten som fullfører de trådløse mulighetene i "Grantsdale", ikke vil være tilgjengelig før i høst.

(Kilder: eWeek, Intel)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen