Trådløs råskap fra Eye-fi

Eye-fi, som er kjent for sine forskjellige minnekort med innebygget trådløsfunksjonalitet, har nå sluppet enda en versjon, og den er det nok mange som har ventet på. For første gang støtter et slikt kort nemlig trådløs overføring også av RAW-filer, i tillegg til JPG og videofiler som tidligere versjoner har støttet. Det ser ikke ut til å være noen vesentlige begrensninger på hvilke RAW-filer kortet er i stand til å overføre, og det oppgis spesifikt at RAW-filer fra blant annet Nikons siste speilreflekskamera, D5000 er støttet.

I tillegg vil det nye trådløse minnekortet støtte såkalt ad-hoc-forbindelse, noe som vil si at man kan opprette en direkte forbindelse mellom kortet og en PC med trådløst nettvektkort, uten å trenge en ruter eller annet utstyr. Dermed kan man enkelt og greit automatisk lagre bildene på PCen etterhvert som man tar dem, samtidig som de lagres på minnekortet. Automatisk backup med andre ord, samtidig som bildene kan vises på skjermen uten vesentlig ventetid.

Det er for øvrig ikke nødvendig å overføre alle bildene man tar heller, om man ikke vil. Om man ønsker det kan kortet settes til å kun overføre bilder som markeres som skrivebeskyttet, ved hjelp av kameraets vanlige funksjon for slikt. Samtlige bilder vil da bli lagret på minnekortet, og kun de utvalgte vil overføres.

Minnekortene fra Eye-fi er ikke til salgs i Norge ennå, og fås i skrivende stund kun kjøpt i Canada, USA og Japan, men det kan godt finne på å endre seg en gang i fremtiden. Prisen på det nye kortet oppgis til $149 for 4 GB.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen