TEST: Trådløs musikk i øret
Test

Trådløs musikk i øret

Sonorix er et relativt ukjent merke, og vi må medgi at vi var en smule skeptiske da vi plukket hodetelefonene ut av plastpakningen. Løsningen består av to små øreklokker med en nakkebøyle imellom. Det hele kan legges sammen så det går ned i en lomme.

Enkelt
Å koble hodesettet opp mot mobiltelefonen var gjort på noen sekunder. Vi koblet settet til en Nokia N95, og satte det på prøve. Først sveivet vi i gang musikk, og ka oss til å lytte. Jo, da. Lyden var der. Når vi klemte på den blanke knappen på toppen av hodesettet ble lyden gradvis kraftigere.

Enkelte blåtannsett med A2DP bryter forbindelsen og gir fra seg en lyd når du trykker på betjeningsknappene for volum. Det gjorde ikke Sonorix-settet. Først når volumet stod på fullt fikk vi en varseltone som fortalte av vi hadde klampen i bånn.

Vi merket oss også at volumet i hodesettet kunne styres fra mobiltelefonen. Det er det heller ikke alle slike hodesett som klarer. 

Klar lyd
Lyden fra musikkspilleren var klar og god, og absolutt grei nok for å høre på MP3-musikk.

På den ene øreklokken sitter en miniusb-kontakt for tilkobling av lader. I plastpakken fant vi også en liten mikrofon til å plugge i denne kontakten. Med mikrofonen på plass satte vi hodesettet på en kollega og forsøkte oss på en mobilsamtale.

Også her var lydkvaliteten tilfredsstillende. Mens vi ofte har måttet bruke mye energi på å høre hva blåtannbrukeren sier, kom lyden her klart igjennom. 

Takler støy
Men rolige kontorlokaler er en ting, støyende omgivelser noe ganske annet. Vi tok derfor hodesettet med oss til felleskantina, der klirring i glass og høylydte diskusjoner gjør mobilprat til en prøvelse.

Denne gang brukte vi hodesettet i kantina, mens vår kollega ble oppringt på sitt kontor.

Det skulle vise seg at hodesettet bestod også denne prøven. Når vi ikke snakket kunne samtalepartneren riktig nok høre bakgrunnsstøyen, men med det samme vi begynte å snakke ble denne støyen undertrykket, og stemmen kom klart igjennom. 

Universaladapter
Sammen med hodesettet fikk vi også en liten sirkelformet sender med mini-USB og 3,5 mm inngang. Senderen brukes som en adapter for å sende lyd fra en PC (mini-USB) eller en annen lydkilde (minijack) til hodesettet. Siden lydovergangen mellom kilde og sender er analog kan vi ikke skifte spor eller pause musikken fra betjeningsknappene på hodesettet. Men vi kan stille volum og dempe lyden helt. 

Alt i alt fungerte også denne løsningen bra, i alle fall så lenge vi ikke gikk lenger unna senderen enn 6-7 meter.

Skal vi ha noen innvendinger mot Sonorix-settet, så må det være at det lekker en del. Spiller du høy musikk på bussen må du regne med at en del medpassasjerer vil oppleve det som sjenerende.

Hodesettet importeres til Norge av TT Microtrading, og er priset til 990 kroner. I tillegg kommer senderen som selges separat for omlag 400 kroner.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen