Trådløs multimediateknologi fra Intel

De kommende XScale-prosessorene går under kodenavnet "Bulverde". Et av de viktigste momentene er å øke batterilevetiden og levere god multimediaytelse over trådløse forbindelser. Bakgrunnen for dette er at XScale rettes mot PDA-er og mobiltelefoner, der sending av bilder og video stadig blir mer aktuelt og populært. I forbindelse med dette har Intel utviklet noe som kalles Quick Capture Technology, som er et grensesnitt mellom bildeenheten og mobiltelefonen eller PDA-en.

Wireless Intel SpeedStep Technology vil få sin debut med Bulverde. Dette er en teknologi som justerer strømforbruket dynamisk basert på CPU-bruk og er en av de viktigste komponentene i de strømbesparende funksjonene. Parametere som kan endres på inkluderer både Volt-styrke og klokkefrekvens (deep idle, standby, deep sleep).

Intels Wireless MMX teknologi ble introdusert i fjor og vil også være en del av XScale. Spesielle multimediainstruksjoner gjør at man får god ytelse til lavest mulig strømforbruk.

I tillegg har "Bulverde"blitt en nøkkelkomponent i Intels Personal Internet Client Architecture. Dette er selskapets rammeverk for å designe trådløse produkter som kombinerer stemmekommunikasjon og Internet-aksess.

"Bulverde" vil neppe være tilgjengelig på markedet før vår eller sommer til neste år.

 

(Kilder: Intel, Xbit Labs)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen