Trådløs MP3 fra SE

  • Endret

HBM-30 heter Sony Ericssons nye MP3-spiller, som er ett av de mange underholdningsproduktene Sony Ericsson har lansert i det siste. MP3-spilleren skiller seg ut fra lignende produkter ved at den har mulighet for synkronisering med kompatible blåtann-baserte mobiltelefoner (T68i, T610 og P800).

HBM-30 er i tillegg til MP3-spiller også en handsfree, og det er naturlig nok her blåtann-funksjonen kommer inn i bildet. Du slipper likevel ikke alle ledningene, da øretelefonene blir koblet til spilleren med en vanlig minijack inngang. Dette må allikevel sies å være en forholdsvis smart løsning, da du kan bruke et hvilket som helst headsett til MP3-spilleren, noe man har savnet på tidligere MP3-telefoner.

MP3-spilleren har også en hendig, om dog noe liten skjerm, som i tillegg til å vise sang/artist kan vise innringernes navn ved en eventuell innkommende samtale, og dermed får mp3-spilleren til å se ut som en liten personsøker. Det kan også nevnes at HBM-30 har innebygd mikrofon og opptaksmulighet.

I utgangspunktet følger det ett 64 MB minnekort med HBM-30, men dette kan byttes ut med Memory Stick Duo kort på opptil 256 MB. Disse kortene er desverre dyrere enn mange andre korttyper, som for eksempel MMC og SD-kort.

MP3-spilleren støtter avspilling av både vanlige MP3-filer og filer i Sonys kopibeskyttede filformat ATRAC3. Det kan også nevnes at den bruker ett AAA-batteri som strømkilde, og at Sony Ericsson skryter av over 10 timer spilletid per batteri.

Som vi antok da vi tidlig i høst skrev om HBM-30, er ikke dette en billig investering. Spilleren ligger hos de fleste norske forhandlere på rundt 2000 kroner, og man venter ikke at den vil komme til å synke i pris med det første. Vil du i tillegg ha skikkelig kvalitet på musikken bør du også spandere deg ett nytt headsett, da det medfølgende skal være av relativ dårlig kvalitet.

Skulle man allikevel ta seg råd til å kjøpe HBM-30, kan man ihvertfall ta glede av mangt et misunnelig blikk i det man drar den lille saken opp fra det medfølgende beltefestet og tar i mot innkommende samtaler med ett enkelt tastetrykk.

En test av spilleren ligger ute hos Mobile-Review.


relatert stoff

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen