Trådløs minnekortstandard avkledt

Trådløs minnekortstandard avkledt

EyeFi er heller lite fornøyd med at SDA i forrige uke lanserte ny standard for trådløse minnekort.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Vi kunne i forrige uke melde om at en ny standard for trådløse minnekort hadde sett dagens lys, fra Secure Digital Association.

Nå viser det seg at SDA, hvor ikke ukjente Eye-Fi er medlem, med dette trampet ettertrykkelig i salaten. Eye-Fi har i flere år hatt sin egen teknologi for trådløs overføring fra minnekort med innebygget wifi, og deres spesielle minnekort er støttet av alle de største kameraprodusentene. Denne teknologien er imidlertid patentert, og Eye-Fi ser ikke med blide øyne på at SDA har gått over deres hode og lansert en standard som er avhengig av nettopp disse patentene for å fungere, uten at Eye-Fi har gått med på å lisensiere ut teknologien.

Som om ikke det var nok, har heller ikke SDA fulgt sine egne regler for hvordan slike standarder skal etableres og offentliggjøres. Dette i følge Eye-Fis pressemelding, hvor ordbruken fra Eye-Fi-sjefen Yuval Koren er forholdsvis krass:

There is a process for the establishment of this kind of specification, and that process wasn't respected.

[...]as currently written, essential Eye-Fi patented technology would be violated by anyone implementing this draft specification. We respect the process as established by the SDA and we call upon the SDA to do the same.

Samtidig er det mange brukere som er misfornøyde med Eye-Fis løsning, og som derfor ønsker en ny standard for minnekort med trådløs overføring velkommen, i håp om at det skal lede til bedre produkter. Da vi testet toppmodellen, var vi i det hele tatt ikke fornøyde med det. Her kan du lese testen av Eye-Fi Pro X2 8 GB.

Hele pressemeldingen finner du her.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen