Trådløs kortleser

Airstash har lansert tingen du ikke visste du trengte; en trådløs minnekortleser for SD/SDHC-kort opp til 32 GB. Det vil si, den kan selvsagt plugges inn i en USB-port som enhver annen kortleser, men om du skal overføre bilder eller andre filer til en enhet som ikke har USB-port, kan den fungere som en egen trådløs filserver. Den lager da sitt eget lokale nettverk, og noen forbindelse til Internet er ikke nødvendig.

Kortleseren støtter 802.11b/g og dermed 54 Mbps, og det trådløse signelet kan være åpent eller krypteres med WPA2 om man skulle ønske det. Hvorvidt flaskehalsen vil være minnekortets hastighet eller den trådløse overføringshastigheten vil komme an på minnekortet og situasjonen, men i prinsippet er det ingen ting i veien for at ikke det kan overføres ulike filer til ulike enheter på samme tid.

Dingsen er ikke direkte liten, men er laget i en avrundet utførelse for å likevel gli lett ned i en lomme, i følge produsenten. Mye av størrelsen er nok takket være det innebygde batteriet, som ganske enkelt kan lades ved å plugge kortleseren inn i en PC eller annen enhet utstyrt med en USB-port med strøm.

Vi vet ikke om Airstash har en norsk importør ennå, og dermed vet vi heller ingen ting om priser her til lands, men i USA koster enheten 100 dollar stykket, så vi forventer oss en pris på rundt tusenlappen nom den noensinne skulle finne veien til Norge.

Les også: Akam mishandler minnekort. Hvor mye tåler de egentlig?

Les også: Trådløs råskap fra Eye-Fi

Les også: Nye trådløse minnekort

Les også: Fjernkontroll med Live View

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen