Si farvel til overføringskabelen

Se for deg at du vil dele bildene på kameraet ditt med en kamerat. Istedenfor å knote med kabler eller bluetooth, setter dere kameraene inntil hverandre og venter et par sekunder til den automatiske overføringen er ferdig.

Det er en av mulighetene selskapene bak Transferjet ser for seg. Sony, Canon, Kodak, Nikon, Pioneer, Toshiba, Samsung og flere andre har gått sammen for å utvikle et trådløst kortdistanseoverføringsystem.

Foto: Transferjet
Foto: Transferjet

Andre mulige bruksområder vil være å spille av musikk fra en MP3-spiller ved å legge den fra seg på høyttaleren. Eller hva med å overføre bilder direkte til tv-en fra kameraet? For ikke å nevne direkte overføring til den bærbare fra både mobil, kamera og videokamera.

Tre centimeter eller nærmere

På grunn av den korte avstanden, er risikoen for datatyveri minimal. I tillegg "snakker" hver Transferjet-innretning kun med andre Transferjet-innretninger og kan også gis restriksjoner på hvilke innretninger den aksepterer.

Foto: Transferjet
Foto: Transferjet

Overføringen starter automatisk ved kontakt, og kan nå hastigheter på opp til 375 MB/s. Teoretisk kan en hel DVD-plate overføres på ca. 100 sekunder. Fordi Transferjet benytter seg av svært svake radiobølger, forstyrrer den heller ikke andre trådløse systemer.

Sony har jobbet med Transferjet i tre år og har allerede utviklet små brikker som kan brukes i en dongle. Dermed kan alle datamaskiner med USB-tilkobling nyte godt av det nye systemet når Sony kommer med de første Transferjet-produktene neste år.

(Kilder: thefutureofthings, transferjet)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen